Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια συστατικά καταπολεμούν την κυτταρίτιδα;

Ποια συστατικά καταπολεμούν την κυτταρίτιδα; Για αυτά τα συστατικά έχουν διεξαχθεί επιστημονικές έρευνες με ασφαλή συμπεράσματα

Καταρχάς πρέπει να πούμε πως δεν είσαι μόνη σε αυτό. Ένα ποσοστό 80%-90% των γυναικών, έχουν κυτταρίτιδα, ανεξαρτήτως βάρους, ύψους ή ηλικίας.

Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Και υπάρχουν και πάρα πολλά προϊόντα που μπορείς να εφαρμόσεις για τοπικό αδυνάτισμα και διάσπαση των λιποκυττάρων. Από scrub κατά της κυτταρίτιδας μέχρι λάδια για κυτταρίτιδα και κρέμες για κυτταρίτιδα, όλα περιέχουν κάποιο “θαυματουργό” συστατικό που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου.

Πλέον του αφιερώματος μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα, σήμερα θα εξετάσουμε ποια είναι τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα συστατικά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και είναι πραγματικοί σύμμαχοι στο αδυνάτισμα.

#1. Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι μια από τις λιγοστές ουσίες που έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση, ενάντια στην κυτταρίτιδα. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με άλλα αποσυμφορητικά συστατικά όπως τα εκχυλίσματα από φύκια ή το τζίντζερ, η δράση της ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Επίσης, η καφεΐνη έχει συσφικτική δράση και όταν το δέρμα είναι πιο σφιχτό, η κυτταρίτιδα είναι λιγότερο εμφανής. Είναι χαρακτηριστικό, πως αν πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, ενισχύεται συνολικά η προσπάθεια της λιποδιάλυσης και του αδυνατίσματος.

Ερευνητές συμπέραναν πως προϊόντα που συνδυάζουν καφείνη, ρετινόλη, καρνιτίνη και κάποια άλλα συστατικά, έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν το πάχος της επιδερμίδας, κάνοντας την να δείχνει πιο σφιχτή (1). Μια άλλη για προϊόν που περιείχε καφείνη ελάττωσε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και μείωσε και την περιφέρεια των συμμετεχόντων (2).

Η αποσυμφορητική και αδυνατιστική δράση της καφεΐνης, επιπλέον οφείλεται στην ικανότητα της να διεισδύει στα λιποκύτταρα και να διασπά το λίπος τους, ανεξάρτητα από το πάχος της επιδερμίδας (3).

#2. Εκχυλίσματα φυκιών

Τα εκχυλίσματα φυκιών είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά σε θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Την εξαφανίζουν; Όχι φυσικά, αλλά η θαλάσσια άλγη, εντείνει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί τη λέμφο και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Δεν διασπά τα λιποκύτταρα, δεν εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, απλά βελτιώνει προσωρινά την όψη της. Με τον ίδιο τρόπο δρουν και συστατικά όπως η καψαϊκίνη και το τζίντζερ.

#3. Ρετινόλη

Η ρετινόλη για να βοηθήσει στην εξάλειψη της όψης φλοιού πορτοκαλιού, πρέπει να περιέχεται σε συγκέντρωση τουλάχιστον 0,3% και πάλι τα αποτελέσματα της αργούν περισσότερο από την καφεΐνη. Ενώ η καφείνη παρουσιάζει αποτελέσματα στους 3 μήνες χρήσης, η ρετινόλη απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες για να κάνει την διαφορά. Αυτό συμπέρανε μια αρκετά παλιά έρευνα, κατά την οποία δοκιμάστηκε στους συμμετέχοντες τοπική εφαρμογή κρέμας με ρετινόλη (4).

Συνεπώς, πλην της καφείνης που έχει αποδειχτεί πως καταπολεμά τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα, τα υπόλοιπα συστατικά βελτιώνουν προσωρινά την όψη της. Δρουν μέσω της αύξησης της θερμοκρασίας τοπικά, της πρόκλησης υπεραιμίας και της προαγωγής σύνθεσης κολλαγόνου, που βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας μέσω του πιο σφιχτού δέρματος.

Editor’s Tips

  • Για να βοηθήσεις τα συστατικά αυτά να εισχωρήσουν βαθύτερα και να έχουν εντονότερη δράση, κάνε ένα ζεστό ντουζ και τοπικό μασάζ με ένα scrub. Θα ανοίξουν διάπλατα οι πόροι και το προϊόν θα εισχωρήσει σε βάθος.
  • Το ξηρό βούρτσισμα έχει αποδεδειγμένες ιδιότητες ως αποσυμφορητική μέθοδος μασάζ, αφού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Σταδιακά, το πρήξιμο από την κατακράτηση υγρών μειώνεται και τα κύτταρα είναι έτοιμα να δεχτούν ακόμη βαθύτερα τα αποσυμφορητικά συστατικά των προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας. 
Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται