Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τραγανή Τάρτα Με Φρούτα

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη και τραγανή τάρτα με φρούτα όπως μήλα, δαμάσκηνα, βατόμουρα και με τραγανή επικάλυψη!!

Αν αγαπάτε τις τάρτες και τα γλυκά που δεν είναι και πολύ “γλυκά”, αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε.

Είναι μια τάρτα εποχής, με φρούτα που βρίσκουμε τώρα αλλά μπορείτε φυσικά να την κάνετε και με άλλα φρούτα και φυσικά, με φρούτα του καλοκαιριού όπως φράουλες, κεράσια κτλ. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μαρμελάδες, κρέμες και φρέσκα φρούτα από πάνω. Ότι και αν επιλέξετε, θα βγει πεντανόστιμη.

Θέλουμε να τονίσουμε, πως η ζύμη για τάρτες που θα δείτε στη συνταγή είναι για γλυκές τάρτες γιατί χρησιμοποιούμε αρκετή ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε να κάνετε ζύμη για αλμυρές τάρτες, θα πρέπει να αντικαταστήσετε την ποσότητα ζάχαρης άχνης με αλεύρι γ.ο.χ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Τούρτα Σοκολάτα Με Γλάσο Σοκολάτας Και Βατόμουρα

Μαγειρικά tips για την βάση τάρτας

#1. Όσο ανοίγουμε τη ζύμη για την βάση μας με τον πλάστη, φέρνουμε την φόρμα τάρτας από πάνω, ώστε να μετρήσουμε πόσο ακόμη χρειάζεται να την ανοίξουμε.

#2. Όταν τοποθετήσουμε την βάση μας στην φόρμα τάρτας, πιέζουμε με τα δάχτυλα στις γωνίες και στα τοιχώματα, ώστε να στερεώσουμε την ζύμη.

#3. Με τον πλάστη αφαιρούμε ότι περισσεύει επάνω από το τοίχωμα της φόρμας.

#4. Με το πιρούνι μας τρυπάμε και την κάτω επιφάνεια αλλά και τα τοιχώματα της βάσης, ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

#5. Για να μην φουσκώσει η τάρτα, πρέπει να προσθέσουμε βάρος, μπορούμε να το κάνουμε τοποθετώντας επάνω ένα αντικολλητικό φύλλο και επάνω από αυτό, ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος που εφαρμόζει ή ειδικά κεραμικά όσπρια που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο.

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο νόστιμη και τραγανή τάρτα με φρούτα και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Τάρτα Με Φρούτα

Recipe by The Cover teamCourse: Γλυκό, ΕπιδόρπιοCuisine: ΓαλλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

8

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

1

hour 
Total time

1

hour 

40

minutes

Τραγανή και ζουμερή τάρτα με μήλα, δαμάσκηνα και βατόμουρα

Συστατικά

  • Για την βάση
  • 150 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη

  • 100 γραμ. βούτυρο ανάλατο, κρύο, κομμένο σε κύβους

  • 1 κρόκο αυγού

  • νερό κρύο

  • Για την γέμιση με φρούτα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 200 γραμ. βατόμουρα

  • 150 γραμ. δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες

  • 125 γραμ. ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 2 κτ.σπ. κρέμα γάλακτος

  • 100 γραμ. αμύγδαλα θρυμματισμένα

  • Για το crumble
  • 220 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 γραμ. καφέ ζάχαρη

  • 155 γραμ. κρύο βούτυρο

Οδηγίες

  • Για την βάση
  • Αναμιγνύουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, με το αλεύρι και την ζάχαρη και δουλεύουμε με τα χέρια μας λίγη-λίγη την ποσότητα, σαν να την θρυμματίζουμε
  • Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και νερό σιγά-σιγά με το κουτάλι, τόσο όσο που να γίνει ένα η ζύμη, χωρίς να τρίβεται. Προσέχουμε μην προσθέσουμε πολύ νερό γιατί θα γίνει κολλώδης.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μεταφέρουμε την ζύμη σε επιφάνεια που έχουμε απλώσει αντικολλητικό φύλλο ή έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Σκεπάζουμε με δεύτερο αντικολλητικό φύλλο και απλώνουμε με τον πλάστη προς όλες τις κατευθύνσεις σε μέγεθος ανάλογο της φόρμας μας
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα για τάρτες, τρυπάμε σε πολλά σημεία με το πιρούνι να μην φουσκώσει και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε την τάρτα και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Για την γέμιση
  • Βάζουμε τις φέτες μήλων και δαμάσκηνων να βράσουν για 5-6 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με τα αυγά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας τα μήλα και τα δαμάσκηνα
  • Από πάνω στρώνουμε το μείγμα αμυγδάλου
  • Προσθέτουμε από πάνω τα βατόμουρα
  • Για το crumble
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, καλά.
  • Προσθέτουμε επάνω από τα βατόμουρα
  • Ψήνουμε την τάρτα στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.

Σημειώσεις

  • Όσο ανοίγουμε τη ζύμη για την βάση μας με τον πλάστη, φέρνουμε την φόρμα τάρτας από πάνω, ώστε να μετρήσουμε πόσο ακόμη χρειάζεται να την ανοίξουμε
  • Όταν τοποθετήσουμε την βάση μας στην φόρμα τάρτας, πιέζουμε με τα δάχτυλα στις γωνίες και στα τοιχώματα, ώστε να στερεώσουμε την ζύμη
  • Με τον πλάστη αφαιρούμε ότι περισσεύει επάνω από το τοίχωμα της φόρμας
  • Με το πιρούνι μας τρυπάμε και την κάτω επιφάνεια αλλά και τα τοιχώματα της βάσης, ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο
  • Για να μην φουσκώσει η τάρτα, πρέπει να προσθέσουμε βάρος, μπορούμε να το κάνουμε τοποθετώντας επάνω ένα αντικολλητικό φύλλο και επάνω από αυτό, ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος που εφαρμόζει ή ειδικά κεραμικά όσπρια που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται