Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα Beauty Trends Που Θα Υιοθετήσουμε Το 2022

Τάσεις ομορφιάς 2022 Skincare & Makeup Trends

Τάσεις ομορφιάς 2022: Σε skincare, μακιγιάζ και μαλλιά, μάθε τι μας προτείνουν οι pros και τι θα πρωταγωνιστήσει

Κάθε χρονιά, φέρνει τις δικές της τάσεις και δεδομένου ότι διανύουμε κοσμογονικές αλλαγές αυτή την περίοδο, οι τάσεις αλλάζουν γρήγορα και προσαρμόζονται σε μια νέα καθημερινότητα που απαιτεί και διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Δες παρακάτω, ποιες είναι οι 5 βασικές τάσεις ομορφιάς που σε βάθος χρόνου -τους επόμενους μήνες δηλαδή- θα καθορίσουν και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες μικρο-τάσεις.

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις ομορφιάς για το 2022;

01

Τάσεις στο skincare: Θρέψη της επιδερμίδας

Μέχρι τώρα, η περιποίηση της επιδερμίδας μας μπορούμε να πούμε πως ήταν αρκετά επιθετική. Οξέα, ρετινοειδή και άλλα επιθετικά συστατικά κούρασαν την επιδερμίδα μας. Επίσης, η έλευση του “Κ” στη ζωή μας, απαιτεί εντελώς διαφορετική ρουτίνα περιποίησης με πρωταρχικό στόχο την προστασία.

Επιπλέον, βλέπουμε πως οι τάσεις στα προϊόντα που κυκλοφορούν τα κορυφαία beauty brands κινούνται όλο και περισσότερο προς την θρέψη και την βαθιά ενυδάτωση, καθώς επίσης και στην φροντίδα του μικροβιώματος της επιδερμίδας.

Τα συστατικά που θα αναζητήσουμε φέτος; Κηραμίδια, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, προβιοτικά, πεπτίδια και έλαια προσώπου βαθιάς θρέψης.

02

Εργαλεία περιποίησης και beauty gadgets

Η επιστήμη κάνει καθημερινά τεράστια άλματα και σε συνδυασμό με τα άλματα στην τεχνολογία, μπορείς να έχεις ένα πραγματικό ινστιτούτο ομορφιάς στο σπίτι σου. Από παραδοσιακά εργαλεία περιποίησης όπως το roller για face rolling, η βούρτσα για στεγνό βούρτσισμα σώματος, αλλά και το dermaroller για μικροβελονισμό, μέχρι συσκευές όπως ατμιστής προσώπου για καθαρισμό στο σπίτι, LED μάσκες και το περίφημο Foreo, το 2022 είναι η χρονιά που θα δούμε πολλά από αυτά να γίνονται βασικό κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης στο σπίτι και όχι μόνο στο ιατρείο του δερματολόγου, του πλαστικού ή στο ινστιτούτο αισθητικής. Αναμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερες έξυπνες beauty συσκευές τη νέα χρονιά.

03

Τάσεις στο μακιγιάζ: Έντονο μακιγιάζ ματιών

Τα 70s και τα 80s θα έχουν την τιμητική τους φέτος και όχι μόνο με τα ρετρό prints ή τα παντελόνια καμπάνα. Το μακιγιάζ αυτών των δεκαετιών επανέρχεται δριμύτερο και είναι η πρώτη τάση που θα υιοθετήσουμε. Καλό το φυσικό μακιγιάζ, δε λέμε, αλλά στην εποχή του “Κ” θέλουμε να τονίσουμε τα μάτια μας, αφού δε μπορούμε να τονίσουμε τα χείλη μας. Οι έντονες πινελιές στην εσωτερική γωνία, οι ιριδίζουσες σκιές και οι φωτεινές σκιές σε όλο το βλέφαρο, είναι τάσεις που θα βλέπεις όλη τη χρονιά. Θέλεις περισσότερη έμπνευση; Ανέτρεξε στα fashion icons των 80s και να είσαι σίγουρη πως θα βρεις αρκετή.

04

Φυσικά γεμισμένα φρύδια

Τα φρύδια έχουν ξεφύγει από το υπερ-ζωγραφισμένο στυλ των τελευταίων ετών. Φέτος, τα γεμίζουμε φυσικά με μικρές πινελιές που ακολουθούν την φυσική φορά των τριχών και αποφεύγουμε τις οριζόντιες γραμμές επάνω και κάτω από το φρύδι, για περίγραμμα.

05

Τάσεις στα μαλλιά: 80s

Κουρέματα από την δεκαετία του ’80, αλλά και fluffy υφές είναι αυτά που προτείνουν οι hair stylists αλλά και οι celebs παγκοσμίου βεληνεκούς. Είναι όμως και αυτά που θα υιοθετηθούν και θα βρουν ανταπόκριση σε γυναίκες που δεν είναι stylists ή pop icons; Επιφυλασσόμεθα.