Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Όλα Τα Must Know Κουρέματα Για Το 2022

Τάσεις στα κουρέματα για το 2022 - The Cover

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις νέες τάσεις στα κουρέματα για το 2022. Octopus, wolf cut, bottleneck bangs, bixie, torn bob, boy bob

Τι είναι όλα αυτά τα περίεργα βαπτισμένα κουρέματα για τα οποία γίνεται πολύ buzz…τελευταία; Είναι αλήθεια καινούρια αυτά τα κουρέματα ή απλά τους δίνουμε νέο όνομα; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα για τα trendy κουρέματα του 2022 και έχε στο χέρι σου αυτές τις φωτογραφίες γιατί ούτε η κομμώτρια μπορεί να μην ξέρει τι είναι το…torn bob.

Το mullet, ενέπνευσε πολλές τάσεις, κάποιες υβριδικές, κάποιες που επανέρχονται από το παρελθόν και κάποιες που υιοθετούν μια πιο fresh εκδοχή παλιών κουρεμάτων. Το σίγουρα είναι πως τα περισσότερα κουρέματα που βλέπουμε στις τάσεις για το 2022, έχουν μια δόση νοσταλγίας που ξεκινά από τα 80s και καταλήγει στα 00’s. Πολλά layers, πολλά καρέ κουρέματα και το τελευταίο διάστημα, πολλά κουρέματα με ρίζες στο αντρικό κούρεμα. Δες τα όλα παρακάτω και βρες το fresh κούρεμα που θα σε ανανεώσει για τη νέα σεζόν.

#1. Wolfcut

Ίσως το πιο φημισμένο για το 2022, από όσα θα δεις παρακάτω, είναι το κούρεμα wolfcut. Με λίγα λόγια είναι ένα πολύ έντονα φιλαριστό κούρεμα με choppy αφέλειες, εμπνευσμένο από τα 80s. Σε σύγκριση με το mullet έχει περισσότερο μήκος. Δεν θα το προτείναμε σε κάποια που έχει πολύ όγκο ή που δεν έχει αρκετά ίσια μαλλιά, γιατί αν δεν είσαι συνέχεια με το σεσουάρ στο χέρι, μπορεί να καταλήξεις να μοιάζεις με heavy-metal τραγουδίστρια. Η Miley Cyrus που επανέφερε στις τάσεις τα mullet κουρέματα, το έχει ήδη υιοθετήσει.

#2. Octopus

Όπως κατάλαβες το γενικότερο σχήμα του θυμίζει χταπόδι και η διαφορά του με το κούρεμα mullet που είδαμε αρκετά την προηγούμενη σεζόν, είναι στο μήκος αλλά και στον όγκο που συγκεντρώνεται περισσότερο γύρω από το πρόσωπο και όχι μόνο στην κορυφή. Επίσης εμπνέεται από τα shaggy και mullet κουρέματα των 80s και μοιάζει πολύ με το wolfcut. Ακόμη μια διαφορά με το wolfcut, είναι στο τελείωμα των layers. Οι μύτες στο octopus είναι πολύ πιο απαλές και όχι choppy.

#3. Bixie

Το bixie δεν είναι άλλο από έναν συνδυασμό καρέ (bob) + pixie (αγορέ) κούρεμα. Στην κορυφή έχει αρκετά layers, πίσω όμως το μήκος διατηρείται.

#4. Boy Bob

Το boy bob, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό κοντό καρέ, μη στιλιζαρισμένο. Λούζεσαι, ίσως βάζεις λίγο αφρό και τα αφήνεις στο φυσικό τους.

#5. Torn bob

Στα 90s ονομαζόταν καπελάκι, ήταν τεράστια τάση αλλά…στο αντρικό κούρεμα κυρίως. Φέτος το βλέπουμε να επανέρχεται και…μας αρέσει πολύ. Το όνομα που του δίνεται φέτος, έχει παρθεί από την Natalie Imbruglia που φέρει το συγκεκριμένο κούρεμα στο βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Torn”. Ταιριάζει πολύ σε γυναίκες με μικρό πρόσωπο και φυσικά σε ίσια μαλλιά, που μπορεί να δείξει πολύ γοητευτικό.

#7. Bottleneck bangs

Ακόμη ένα κούρεμα για το οποίο έγινε πολύ ντόρος, είναι οι επονομαζόμενες bottleneck bangs. To κούρεμα που αφορά τις αφέλειες με διαφορά μήκους από το κέντρο προς τις άκρες όπου μακραίνουν -αρκετά και απότομα- βαπτίστηκε έτσι επειδή θυμίζει το σχήμα μπουκαλιού και είναι ευκολότερο στο styling από τις ίσιες αφέλειες. Το κούρεμα αυτό έχει τις ρίζες του στην ροκ κουλτούρα και πιο συγκεκριμένα στην rockabilly μουσική, ταιριάζει πολύ σε γυναίκες με μεγάλο μέτωπο και σε γυναίκες με έντονες γωνίες, καθώς χαρίζει στρογγυλάδα.