Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Tech neck: τι είναι και πώς να το καταπολεμήσεις

Tech neck: τι είναι το σύνδρομο αυτό και πώς να το καταπολεμήσεις με ασκήσεις, αλλαγή στάσης σώματος και τα κατάλληλα προϊόντα

Οι ρυτίδες στο λαιμό σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο. Όμως, η έλευση της τεχνολογίας στη ζωή μας, έχει δημιουργήσει πολλά νέα σύνδρομα και ένα από αυτά είναι το tech neck.

Tech neck: τι είναι

Αν και για πολλά χρόνια το σύνδρομο tech neck αφορούσε τον αυχένα, στην ομορφιά tech neck ονομάζουμε τις ρυτίδες που δημιουργεί η κακή στάση σώματος και πιο συγκεκριμένα το σκύψιμο του αυχένα προς τα εμπρός.

Εκτός λοιπόν, από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες και συμβάλλει στην δημιουργία ρυτίδων, πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το φαινόμενο. Η λάθος στάση του σώματος, την ώρα που κάθεσαι στον υπολογιστή, δημιουργεί ζάρες στο λαιμό. Μάλιστα, πλέον είναι πολύ συχνό φαινόμενο ακόμη και σε νεαρές ηλικίες, δεδομένου ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν υπολογιστές από πολύ μικρή ηλικίες. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως και το συνεχές σκύψιμο προς τα κάτω για να κοιτάμε την οθόνη του κινητού, προκαλεί ακριβώς το ίδιο φαινόμενο.

Δες ακόμη: Τα Απόλυτα Gadgets Ομορφιάς

Πώς να απαλύνεις τις ρυτίδες λαιμού

Ο λαιμός, έτσι και αλλιώς είναι το πιο παραμελημένο σημείο του σώματος μας, όσον αφορά το skincare αλλά τα σύγχρονα προϊόντα μπορούν να αποτρέψουν ή να απαλύνουν τις ρυτίδες. Επιπλέον, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα σου, ώστε να μην επιδεινώσεις το πρόβλημα.

Σήκωσε πιο ψηλά την οθόνη

Ο κύριος λόγος που σκύβεις μπροστά όταν είσαι στον υπολογιστή, είναι το λάθος ύψος της οθόνης. Σήκωσε την πιο ψηλά με μια βάση, ώστε να είναι στο ύψος των ματιών σου. Έτσι, θα κρατάς το κεφάλι ευθεία.

Κάνε διαλείμματα και ασκήσεις

Τα διαλείμματα και οι ασκήσεις streching για τον αυχένα είναι εξίσου σημαντικές. Επίσης, η yoga για την περιοχή του λαιμού θα συσφίξει την περιοχή. Δες κάποιες ασκήσεις στο βίντεο.

Άλλαξε στάση σώματος

Αν παράλληλα έχεις αποκτήσει αυχενικό σύνδρομο και υποφέρεις καθημερινά, συμβουλέψου ορθοπεδικό. Πιθανότατα θα σου υποδείξει την χρήση κολάρου κάποιες ώρες την μέρα. Το κολάρο, θα σε βοηθήσει με τους πόνους και θα σε εκπαιδεύσει να κρατάς τον αυχένα σου στην σωστή θέση.

Επαρκής ενυδάτωση

Νερό, νερό, νερό! Πίνε νερό και κατανάλωσε αρκετά φρούτα και λαχανικά ημερησίως, ώστε να μην επιδεινώσεις την κατάσταση με μια κακή διατροφή.

Αντιρυτιδική και ενυδατική κρέμα

Η αντιρυτιδική κρέμα είναι κυριολεκτικά απαραίτητη. Συνήθως παραμελούμε και την ενυδάτωση στο λαιμό, οπότε πρέπει να διασφαλίσεις πως το δέρμα έχει αρκετή ελαστικότητα, ώστε να μην σχηματίσει ρυτίδες. Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια σταθερή και εντατική ρουτίνα, εφάρμοσε το πρωί ενυδατική και SPF και το βράδυ αντιρυτιδικό σέρουμ και κρέμα. Η Vichy Neovadiol Phytosculpt Face and Neck Cream είναι μια πλούσια κρέμα για την περιοχή. Μπορείς ακόμη να εφαρμόζεις μια μάσκα όπως η Talika Bio Enzymes Mask – Neck (9.45€).

Μασάζ λαιμού

Το μασάζ λαιμού πρέπει να είναι συνήθεια σε όλες. Παρακάτω, θα δεις ένα βίντεο με τις ενδεδειγμένες κινήσεις μασάζ για ρυτίδες λαιμού. Εφάρμοσε ένα έλαιο και ακολούθησε τις κινήσεις. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις και εργαλεία για μασάζ όπως το face roller και το gua sha.

Θεραπείες στον δερματολόγο

Αν δεις πως όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν, τότε η ύστατη σου λύση είναι λίγο πιο επεμβατική. Υπέρηχοι και botox έχουν όφελος στις εγκατεστημένες ρυτίδες λαιμού.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται