Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Thierry Mugler: Αφιέρωμα Στα Αρώματα Που Μας Συγκλόνισαν

Thierry Mugler αρώματα που μας συγκλόνισαν - The Cover

Thierry Mugler αρώματα: Σε αυτό το αφιέρωμα προς τιμήν του χαρισματικού σχεδιαστή, θυμόμαστε τις αρωματικές δημιουργίες του που μας συγκλόνισαν.

Με την είδηση του θανάτου του Τιερί Μιγκλέρ, σίγουρα διαβάσατε αναρίθμητα αφιερώματα για τις fashion συλλογές του. Για αυτό, εμείς σήμερα δεν θα κάνουμε ανασκόπηση όλων των συλλογών του ή των στιγμών που άφησαν το αποτύπωμα τους στο χώρο της μόδας, αλλά θα μιλήσουμε για τα πιο χαρακτηριστικά του αρώματα, αφού σίγουρα γνωρίζετε πως έχουμε μεγάλη αδυναμία σε αυτή την κατηγορία προϊόντων ομορφιάς.

Ακόμη και στα αρώματα, ο Thierry Mugler, ήταν πρωτοπόρος και ανατρεπτικός. Κάποια από τα αρώματα του, έχουν γίνει cult και αν είσαι perfume lover, δεν γίνεται να λείπουν από την συλλογή σου.

Μάλιστα, αυτές οι δημιουργίες και η διαφορετική προσέγγιση τους, κατέστησαν σχεδόν υποχρεωτικό, κάθε νέα perfume κυκλοφορία του Thierry Mugler, να διακρίνεται από καινοτομία, ακόμη και υπό το καθεστώς της νέας ιδιοκτησίας του brand από την Clarins, αφού ο ίδιος ο Thierry Mugler δεν σχετιζόταν πλέον ούτε και με τις αρωματικές δημιουργίες υπό το brand name του.

Ως γνωστόν, ο Thierry Mugler είχε σταματήσει να ασχολείται ενεργά και με την μόδα, για τα τελευταία 20 χρόνια για να αφιερωθεί στην Manfred persona του, το έργο όμως που άφησε πίσω θα μας χαρίζει έμπνευση για πολλά χρόνια.

Σήμερα θυμόμαστε, τα αρώματα που κυριολεκτικά μας συγκλόνισαν και εμάς ως perfume lovers αλλά και ολόκληρο τον κόσμο της αρωματοποιείας, αφού κάθε κυκλοφορία του Mugler καινοτομούσε και πυροδοτούσε νέες τάσεις.

01

Thierry Mugler Angel

Thierry-Mugler-Angel-Eau-De-Parfum

Thierry Mugler Angel edp από 65.65 €

Η μεγαλύτερη αρωματική κυκλοφορία του Mugler, ήταν σίγουρα το Angel. Ένα άρωμα πανδαισία, με περισσότερες από 25 (!) νότες, που ηγήθηκε των gourmand αρωμάτων και η φήμη του επιτάσσει να βρίσκεται σε κάθε συλλογή. Ένα άρωμα που εντυπώνεται στη μνήμη σου, αφού είναι τόσο χαρακτηριστικό που μπορείς να το αναγνωρίσεις ανάμεσα σε αμέτρητα άλλα αρώματα. Αξίζει να σου πούμε, πως το έχουμε συμπεριλάβει σε πάρα πολλά αρωματικά αφιερώματα, όπως τα αρώματα με σανδαλόξυλο, τα κλασσικά γυναικεία αρώματα που πρέπει να έχεις, στα αρώματα με σοκολάτα αλλά και στα ωραιότερα gourmand αρώματα.

02

Thierry Mugler Alien

Thierry Mugler Alien edp από 66.91€

Από τα πρώτα αρώματα, που προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν την αίσθηση του φωτός. Κάτι που καταφέρνει μέσα από τα ηλιοτρόπια, το αραβικό γιασεμί και το κεχριμπάρι. Ένα άρωμα μοναδικό και αξεπέραστο. Σήμερα, τα solar αρώματα, είναι μια κατηγορία που σιγά-σιγά εμπλουτίζεται με όλο και περισσότερες κυκλοφορίες. Οπότε, αντιλαμβάνεσαι πόσο πραγματικά πρωτοποριακό ήταν το Alien όταν κυκλοφόρησε το 2005.

03

Thierry Mugler Angel Muse

Thierry Mugler Angel Muse 57.90€

Εάν το Angel είναι ένα μακρύ ταξίδι προς την gourmand πλευρά του, το Angel Muse είναι ο προορισμός. Αυτό το εθιστικό άρωμα, με τον ντελικάτο και ισορροπημένο συνδυασμό φρούτων και κρέμας φουντουκιού, με κόκκινο πιπέρι, γκρέιπφρουιτ, patchouli και βέτιβερ, είναι σέξι, εθιστικό και σου φανερώνει πολύ γρήγορα τον gourmand χαρακτήρα του. Αν σου αρέσει το Angel αλλά το βρίσκεις πολύ complex, το Angel Muse ίσως είναι το άρωμα που θα σου ταιριάξει.

04

Thierry Mugler Aura

Thierry Mugler Aura edp από 30,95 €

Αρχικά, θέλω να σου πω, πως γράφω αυτό το αφιέρωμα φορώντας το Aura, ένα από τα αγαπημένα μου αρώματα. Όχι μόνο αγαπημένα από τον Thierry Mugler, αλλά αγαπημένα…γενικότερα. Το όνομα του δικαιώνει αυτή την σύνθεση, που όταν εξελιχτεί πλήρως μοιάζει πραγματικά να σε τυλίγει μια αύρα. Μια αύρα που αλλάζει χρώματα και από πράσινη…γίνεται ροζ. Η πράσινη αύρα αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την ηρεμία, την αλλαγή και την φύση. Και σε αυτό το άρωμα σίγουρα αισθάνεσαι και την φύση στο άνοιγμα του και την ανάπτυξη του αρώματος που σταδιακά αλλάζει χρώμα και αίσθηση και σε μεταφέρει από ένα καταπράσινο κήπο σε ένα ροζ συννεφάκι. Ένα δύσκολο άρωμα αν δεν σου αρέσουν οι πράσινες νότες, αλλά ένα φανταστικό άρωμα για όσες αγαπούν το διαφορετικό.