Πώς Να Εμποδίσεις Την Θυλακίτιδα Και Την Παγίδευση Των Τριχών

Θυλακίτιδα και παγιδευμένες τρίχες: διάβασε πώς μπορείς να αποφύγεις αυτό το σύνηθες πρόβλημα ακολουθώντας επτά βήματα πρόληψης

Οι παγιδευμένες τρίχες είναι ένα πρόβλημα πάρα πολύ συχνό, τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι, που τα ξυραφάκια πιάνουν φωτιά, μπορεί να το συναντήσεις σε όλα τα σημεία του σώματος που αποτριχώνεις με ξυράφι. Μπικίνι, μασχάλες, πόδια και πρόσωπο στους άντρες, είναι τα τυπικά σημεία που όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή.

Είναι άβολο, μπορεί να προκαλεί φαγούρα, είναι σίγουρα αντιαισθητικό και επιπλέον μπορεί να καταλήξει σε μόλυνση στο συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια μπορεί και να εξαπλωθεί.

Πώς προκαλείται η θυλακίτιδα

Η θυλακίτιδα συνήθως προκαλείται από τρίχες που παγιδεύονται εσωτερικά στο δέρμα, προκαλώντας δυσάρεστη αίσθηση στο σημείο. Οι τρίχες παγιδεύονται εσωτερικά, όταν δεν έχουν ξυριστεί με τον σωστό τρόπο, αλλάζοντας τους την φορά κατά την οποία μεγαλώνουν. Αυτό μπορεί ακόμη να προκληθεί από πολύ στενά ρούχα, τα οποία προκαλούν τριβή στο δέρμα και έτσι αλλάζει η φορά της τρίχας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν γυρίζει προς τα μέσα, να συμπαρασύρει και βακτήρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα. Κατά συνέπεια, προκαλείται μόλυνση στο σημείο, η γνωστή σε όλους μας θυλακίτιδα.

Αυτή η μόλυνση, πολλές φορές μπορεί να συμβεί και από μη αποστειρωμένα ξυραφάκια ή με αποτρίχωση σε περιοχή που δεν έχουμε προηγουμένως καθαρίσει επιμελώς.

Διάβασε παρακάτω, με ποιους τρόπους μπορείς να εμποδίσεις την θυλακίτιδα αλλά και την παγίδευση των τριχών, αφού η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία.

Βήμα νο.1: Απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους και έτσι απελευθερώνονται οι τρίχες. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνε απολέπιση στην περιοχή με κυκλικές απαλές κινήσεις για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν, αφαιρέσεις τα υπολείμματα με νερό. Εμείς λατρεύουμε το Organic Shop Body scrub Brazilian Coffee (4,95 €) που καταπολεμά και την κυτταρίτιδα, αλλά και το Organic Shop Body scrub Juicy Papaya (4,95 €), που αφήνει την επιδερμίδα απίστευτα απαλή.

Βήμα νο.2: Χρησιμοποίησε ζεστό νερό + αφρό ξυρίσματος/gel

Το ζεστό -όχι καυτό- νερό, ανοίγει τους πόρους και έτσι το ξύρισμα γίνεται ευκολότερο. Επίσης, με την βοήθεια ενός ειδικού προϊόντος για το ξύρισμα, το ξυραφάκι γλιστρά ευκολότερα στην περιοχή και έτσι δεν τραυματίζεται το δέρμα. Αν σκέφτεσαι πως ο αφρός από το αφρόλουτρο σου αρκεί, σου λέμε κατηγορηματικά πως δεν αληθεύει αυτό, για αυτό και συστήνουμε σθεναρά την χρήση ενός τέτοιου προϊόντος όπως ο Gilette Sensitive Skin (€3,74)

Βήμα νο.3: Μην ξυρίζεσαι κόντρα

Το κόντρα ξύρισμα είναι η νο.1 αιτία, για την αναστροφή των τριχών και την παγίδευση τους εσωτερικά. Ο αφρός ξυρίσματος θα σε βοηθήσει να φτάσεις την αρχή της τρίχας, για αυτό και δεν χρειάζεται να ξυρίζεις κόντρα στην φορά των τριχών. Ακολούθησε την φυσική τους φορά για να μην προκαλείς αναστροφή.

Βήμα νο.4: Άλλαξε ξυραφάκι

Τα ξυραφάκια συσσωρεύουν κύτταρα, βακτήρια και μικρόβια και αν δεν τα ξεπλένεις καλά και δεν τα απολυμαίνεις, πρέπει τουλάχιστον να τα αλλάζεις όσο συχνότερα μπορείς.

Βήμα νο.5: Ενυδατώσου

Η φροντίδα του δέρματος μετά το ξύρισμα, είναι εξίσου σημαντική. Φρόντισε να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου, ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Βήμα νο.6: Κάνε τακτική απολέπιση

Η τακτική απολέπιση, θα διασφαλίσει πως αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα τακτικά πριν καν συσσωρευτούν και θα ανοίγει τους πόρους, πριν ξεκινήσουν κάποιες τρίχες να μεγαλώνουν εσωτερικά. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Βήμα νο.7: Άλλαξε τρόπο αποτρίχωσης

Τέλος, αν παρατηρήσεις πως σε κάποια συγκεκριμένα σημεία υποφέρεις συχνά από θυλακίτιδα σκέψου μήπως κάποια άλλη μέθοδος αποτρίχωσης σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα. Εάν πχ. υποφέρεις από συχνές θυλακίτιδες στην περιοχή του μπικίνι, η αποτρίχωση με laser Alexandriti, θα σε απαλλάξει από αυτό το πρόβλημα. Έτσι, αν επιλέξεις συγκεκριμένα σημεία δεν θα σου κοστίσει μια περιουσία. Διάβασε περισσότερα για τις μεθόδους αποτρίχωσης.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται