Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι Δεν Πρέπει Να Κάνεις Ποτέ Με Το Άρωμα Σου

Τι δεν πρέπει να κάνεις με το άρωμα σου - The Cover
Τι δεν πρέπει να κάνεις με το άρωμα σου - The Cover

Τι δεν πρέπει να κάνεις με το άρωμα σου: πότε και που δεν πρέπει να ψεκάζεις το άρωμα σου; Μάθε τα όλα.

Όλες έχουμε ένα αγαπημένο άρωμα, με το οποίο πολλές φορές το παρακάνουμε, αγνοώντας βασικούς κανόνες για την εφαρμογή του. Υπάρχουν σημεία μάλιστα που οι περισσότερες το ψεκάζουμε και αυτό μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά βλαβερό για το δέρμα και την υγεία μας.

Διάβασε παρακάτω, ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με το άρωμα σου, ώστε να το ευχαριστηθείς στο έπακρον.

#1. Μην ψεκάζεις άρωμα στα μαλλιά σου

Τα αρώματα, περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και φθορά στα μαλλιά σου. Αν θέλεις να μυρίζουν τα μαλλιά σου, προτίμησε αρώματα μαλλιών, των οποίων οι συνθέσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα μαλλιά και επιπλέον, περιέχουν και βιταμίνες που μπορούν να τα ενδυναμώσουν. Άλλη μια λύση, είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου, να το ψεκάσεις στον αυχένα σου και μόλις στεγνώσει, να τα αφήσεις κάτω. Έτσι, θα αποκτήσουν την μυρωδιά του αρώματος σου, χωρίς όμως να τους προκαλέσεις φθορά.

#2. Δοκίμασε το στο δέρμα σου

Σε ένα blotter ή στα ρούχα σου, μπορεί να μυρίζει πολύ διαφορετικά από ότι στο δέρμα σου. Τα αρώματα άλλωστε έχουν σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρούν με την θερμοκρασία και την χημεία του σώματος. Ιδίως για να βρεις το signature scent σου, πρέπει να το δοκιμάζεις στο δέρμα σου. Διάβασε πώς να βρεις το signature άρωμα σου.

#3. Μην το φοράς κάθε μέρα

Το σύνδρομο της καμένης μύτης, μπορεί να συμβεί όταν φοράμε ένα άρωμα καθημερινά. Η μύτη μας συνηθίζει πολύ την μυρωδιά και αδυνατεί να την διακρίνει μετά από ένα χρονικό διάστημα. Αν έχεις ένα αγαπημένο άρωμα που δεν το βαριέσαι ποτέ, προσπάθησε να κάνεις διαλείμματα, για να μην σταματήσεις ποτέ να το “μυρίζεις”. Διάβασε: Γιατί δεν μυρίζω το άρωμα μου;

#4. Μην ψεκάζεις αρώματα σε σημεία που βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι

Το ντεκολτέ ίσως είναι το αγαπημένο σημείο όλων για να φοράμε άρωμα, αλλά μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για το δέρμα σου. Όταν χτυπά ο ήλιος σε σημεία που το έχεις φορέσει, όχι μόνο μπορείς να κάνεις πανάδες αλλά μπορείς να πάθεις φωτοτοξική δερματίτιδα και δερματικές παθήσεις όπως η ποικιλοδερμία Civatte. Μερικά συστατικά που περιέχουν τα αρώματα, είναι γνωστό πως προκαλούν φωτοευαισθησία, για αυτό, απόφυγε τα σημεία που βλέπει ο ήλιος και προτίμησε σημεία όπως ο αυχένας αν αφήνεις κάτω τα μαλλιά ή προτίμησε να το ψεκάζεις στα ρούχα σου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην ξεχνάς άλλωστε πως με το άρωμα ισχύει το less is more και ιδίως το καλοκαίρι, σε κανέναν δεν αρέσει να μυρίζει βαριά αρώματα και έντονες μυρωδιές γενικότερα.

Τώρα που έμαθες τα πιο συχνά λάθη εφαρμογής με άρωμα, δες προσφορές ως -50% στα αρώματα στο Sephora.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Διαφορετικοί Τρόποι Να Βάλεις Άρωμα Στην Ρουτίνα Περιποίησης