Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στα μαλλιά σου μόνη σου

Διάβασε τι δεν πρέπει να κάνεις στο σπίτι μόνη σου, αν δεν θες να καταστρέψεις τα μαλλιά σου

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις μόνη σου στα μαλλιά σου, στο σπίτι και χωρίς την βοήθεια φίλης σου. Μάσκες, θεραπείες, χτενίσματα, βαφή ημιμόνιμη, ακόμη και αφέλειες πολλές γυναίκες κουρεύουν μόνες τους, με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν όμως και κάποιες υπηρεσίες κομμωτηρίου, που είναι πραγματικά αδύνατο να πετύχεις μόνη σου στο σπίτι, ακόμη και αν είδες μια ντουζίνα βιντεάκια στο Youtube. Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες μάλιστα, ακόμη και οι ίδιες οι κομμώτριες δε μπορούν να εφαρμόσουν στον εαυτό τους.

Πάμε να δούμε, τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στα μαλλιά σου, αν θέλεις να τα διατηρήσεις υγιή και όμορφα.

#1. Ντεκαπάζ

Το ντεκαπάζ, με όποια υπηρεσία και αν το συνδέσουμε δεν πρέπει ποτέ να το επιχειρείς μόνη σου. Μπορείς κυριολεκτικά να κάψεις τα μαλλιά σου αν χρησιμοποιήσεις λάθος βαθμό οξυζενέ, αν το αφήσεις παραπάνω, αν έχεις άλλη βαφή από κάτω κ.τ.λ. Ο χειρισμός του απαιτεί ειδικές γνώσεις και εμπειρία, για να διακρίνεις την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά και αν θα αντέξουν οποιοδήποτε ντεκαπάζ.

#2. Μόνιμη βαφή

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που εγκρίνουμε την μόνιμη βαφή στο σπίτι. Αυτές είναι όταν είσαι σίγουρη για την απόχρωση και μόνο όταν επιλέγεις επαγγελματική βαφή, καθώς οι βαφές του εμπορίου, περιέχουν πολλά πιγμέντα. Αν κάνεις λάθος με το χρώμα, θα είναι πολύ δύσκολο να το αφαιρέσεις. Επιπλέον, δεν την συστήνουμε σε περίπτωση που θέλεις να γίνεις από ξανθιά…μελαχρινή. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

#3. Αλλαγή χρώματος με διαφορά πολλών τόνων

Αν έχεις αρκετά ανοιχτά ξανθά μαλλιά, δε μπορείς να πας κατευθείαν στο μαύρο ή στο σκούρο καστανό. Οι hair colorists χρησιμοποιούν τόνους για να γεμίσουν τους ενδιάμεσους τόνους και να μην ξεβάψεις σε ένα λούσιμο. Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα μια σαντρέ βαφή σε ξανθά μαλλιά, μπορείς κυριολεκτικά να τα κάνεις πράσινα.

#4. Τεχνικές που αφορούν και το πίσω μέρος των μαλλιών

Περμανάντ, ανταύγειες, μπαλαγιάζ, κερατίνη και άλλες τεχνικές χρώματος ή τεχνικές που επεμβαίνουν στην δομή της τρίχας, είναι αδύνατον να τις πετύχεις μόνη σου, γιατί πολύ απλά δεν φτάνουν τα χέρια πίσω. Ακόμη και αν το επιχειρήσεις με καθρέφτη, είναι τρομακτικά δύσκολο και σίγουρα δεν θα αποκτήσεις το look που ονειρεύεσαι.

#5. Κούρεμα

Ένα ολικό κούρεμα απαιτεί γνώση και δεξιοτεχνία. Σε καμία περίπτωση ποτέ, δεν θα καταφέρεις να κουρέψεις μόνη σου όλα τα μαλλιά με επιτυχία.

Δες ακόμη: Ποιο καρέ κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται