Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τηγανίτες Με Πραλίνα Φουντουκιού Και Ξηρούς Καρπούς

Τηγανίτες με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς - The Cover

Κρατήστε αυτή την πολύ εύκολη και γρήγορη, βασική συνταγή για τηγανίτες και συνοδέψτε με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς

Είναι εύκολες, γρήγορες και αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να τις συνοδέψεις με αμέτρητα υλικά και να δημιουργήσεις τους πιο εύγευστους συνδυασμούς.

Μιλάμε για τις τηγανίτες φυσικά και μπορεί εμείς σήμερα να τις συνοδεύουμε με πραλίνα φουντουκιού -aka Nutella ή Merenda- και ξηρούς καρπούς, εσείς μπορείτε να τις φτιάξετε όμως και σαν νηστίσιμο σνακ και να συνοδέψετε με κάποιες από τις επιλογές που θα δείτε παρακάτω, καθώς η βασική συνταγή, είναι νηστίσιμη, αφού δεν περιέχει αυγά, γάλα, ή βούτυρο.

Ένα μικρό ιστορικό fact που θέλουμε να αναφέρουμε, είναι πως οι τηγανίτες είναι μια Ελληνική συνταγή, που χρονολογείται στο 600 πΧ. Πολλές περιοχές έχουν την δική τους εκδοχή της τηγανίτας και ανά τον κόσμο φέρει πολλά διαφορετικά ονόματα. Πολλοί προσθέτουν αυγά, γάλα, βούτυρο, ακόμη και μπέικιν για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Γεύσεις που μπορείς να συνδυάσεις με τις τηγανίτες

Αυτή η συνταγή που θα σας δώσουμε είναι μια πολύ βασική συνταγή που σίγουρα πρέπει να κρατήσετε και να την βγάζετε από το συρτάρι, για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, για πρωί ή βράδυ. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι κυριολεκτικά αμέτρητοι:

#1. Μέλι και κανέλα: μια πολύ συνηθισμένη επιλογή

#2. Φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα: μπανάνες, ακτινίδια, φράουλες, βατόμουρα, σταφίδες κτλ.

#3. Κρέμες και παγωτά

#4. Σαντιγί

#5. Λιωμένη σοκολάτα, λευκή ή μαύρη, τρούφα, κουβερτούρα

#6. Γλυκά μπαχάρια όπως το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, η κανέλα

#7. Μπορείς να συνδυάσεις και με αλμυρές γεύσεις, τυριά, τυρί κρέμα, σαλάμια κτλ.

#8. Άχνη ζάχαρη που ταιριάζει όταν προσθέτουμε φρούτα

#9. Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια

#10. Τριμμένο μπισκότο

#11. Σιρόπια

#12. Γιαούρτι

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Gallette Με Αχλάδια Και Φιλέ Αμυγδάλου

Δες παρακάτω, την συνταγή μας για την πιο νόστιμη και ζουμερή γκαλέτ με αχλάδια και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Τηγανίτες Με Πραλίνα Φουντουκιού Και Ξηρούς Καρπούς

Recipe by The Cover teamCourse: ΣνακCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

2

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

22

minutes

Τηγανίτες με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς, χωρίς αυγά, χωρίς γάλα

Συστατικά

  • 4 πτ. νερό

  • 14 κτ.σπ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κτ.γλ. αλάτι

  • Ηλιέλαιο

  • Πραλίνα φουντουκιού Nutella ή Merenda

  • 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου και καρύδια

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε στο νερό το αλάτι να λιώσει
  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ψυγείο
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία
  • Μόλις κάψει το λάδι, με ένα κουτάλι προσθέτουμε της σούπας, προσθέτουμε το χυλό
  • Αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μια πλευρά και έπειτα γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρυσαφί χρώμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός
  • Κάθε τηγανίτα που βγάζουμε από το λάδι, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι
  • Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε την πραλίνα μέχρι να γίνει ρευστή
  • Περιχύνουμε με την πραλίνα της τηγανίτες και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς