Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το καλύτερο λάδι για την τριχόπτωση και την αλωπεκία

Το καλύτερο λάδι για την τριχόπτωση και την αλωπεκία, για να εφαρμόσεις τοπικά ή να καταναλώσεις

Το καλύτερο λάδι για την τριχόπτωση και την αλωπεκία - The Cover

Με αυτό που θα διαβάσεις…θα εκπλαγείς. Αν και στο έχουμε ξαναπεί στο αφιέρωμα με τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά, ίσως να μην έδωσες πολύ σημασία. Σήμερα θα σου πούμε ποιο είναι το καλύτερο λάδι μαλλιών που μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην τριχόπτωση, με συχνή εφαρμογή, αλλά και με…κατανάλωση!

Πώς να εφαρμόζεις λάδια για την τριχόπτωση

  • Αρχικά, πρέπει να εξοπλιστείς με…υπομονή. Τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν όσο γρήγορα επιθυμείς, αλλά με επιμονή και τακτική εφαρμογή, θα δεις αποτελέσματα.
  • Πάντα να επιλέγεις έλαια ψυχρής έκθλιψης, καθώς δεν έχουν επεξεργαστεί όσο χαμηλότερης ποιότητας έλαια και έτσι διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών τους.
  • Μην ξεχνάς να ελέγχεις τις ετικέτες, για να είσαι σίγουρη πως είναι 100% φυτικά και δεν περιέχουν πρόσθετα συστατικά.
  • Αφού εφαρμόσεις το λάδι στα μαλλιά σου, κράτησε για τουλάχιστον 30-40 λεπτά και έπειτα προχώρησε ως συνήθως με το λούσιμο.
  • Εφάρμοζε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα σε 3-4 μήνες.
  • Όσο κάνεις τέτοιες θεραπείες, μη χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν σιλικόνες, καθώς δεν θα αφήνουν τα συστατικά του ελαίου να εισχωρήσουν στην τρίχα.

Πώς σταματά την τριχόπτωση το λάδι σπόρων κολοκύθας

Κάτι που πιθανότατα δεν έχεις διαβάσει ξανά πουθενά, είναι η σπουδαιότητα του ελαίου από σπόρους κολοκύθας. Το συγκεκριμένο λάδι έχει απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά, με πιο σημαντική, αυτήν που καταπολεμά την τριχόπτωση. Είναι ένα έλαιο, για το οποίο έχουν διεξαχθεί επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν την χρησιμότητα του σε όσους βιώνουν σοβαρή απώλεια μαλλιών.

Δες ακόμη: Τα πάντα για το λάδι καρύδας

Μια έρευνα (1) που έγινε με τοπική εφαρμογή σε ποντίκια, συμπέρανε πως βοηθά ενεργά να ελεγχθεί και να σταματήσει η τριχόπτωση και συγχρόνως προώθησε νέα τριχοφυία, δείχνοντας έτσι πως μπορεί να βοηθήσει με την αλωπεκία, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό που συνέβαλλε στην αύξηση της τριχοφυίας, είναι η σύνθεση του ελαίου σπόρων κολοκύθας, δηλαδή τα ελεύθερα λιπαρά οξέα και άλλα δευτερεύοντα συστατικά όπως τα φυτοοιστρογόνα και η βιταμίνη Ε.

Σε άλλη τυχαιοποιημένη έρευνα (2), ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, που σχεδιάστηκε για να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα με από του στόματος λήψη λαδιού από σπόρους κολοκύθας, για τη θεραπεία της ανδρογενούς αλωπεκίας σε άνδρες ασθενείς, μετά από 24 εβδομάδες θεραπείας, παρατηρήθηκαν τα εξής: Η ομάδα που έλαβε 400 mg λάδι σπόρων κολοκύθας κάθε μέρα για 24 εβδομάδες, είχε περισσότερες τρίχες μετά τη θεραπεία από ό,τι κατά την έναρξη, σε σύγκριση με την ομάδα εικονικού φαρμάκου (P < 0,001). Οι μέσες αυξήσεις του αριθμού των μαλλιών κατά 40% παρατηρήθηκαν σε άνδρες που έλαβαν λάδι κολοκύθας στις 24 εβδομάδες, ενώ αυξήσεις κατά 10% παρατηρήθηκαν σε άνδρες που έλαβαν εικονικό φάρμακο (P < 0,001). Τα αποτελέσματα όμως, έγιναν πλήρως αντιληπτά μετά την 24η εβδομάδα.

Δες ακόμη: Τα Καλύτερα Λάδια Σώματος

Συμπερασματικά, το έλαιο σπόρων κολοκύθας περιέχει τα απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, σίδηρο, λινολεϊκό οξύ, βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β2, Β6, C, D, E και φυτοστερόλες, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Το λάδι σπόρων κολοκύθας, με αυτά τα ευεργετικά του στοιχεία, αποτελεί μια εξαίρετη επιλογή ενυδάτωσης και θρέψης των μαλλιών και των θυλάκων της τρίχας και έτσι ενισχύει το πάχος της τρίχας αλλά και προωθεί νέα τριχοφυία. Επιπλέον, μπλοκάρει την δράση της διυδροτεστοστερόνης, ένα ανδρογόνο που προκαλεί τριχόπτωση.

Τρόπος χρήσης

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο τοπικά, όσο και από του στόματος, βάζοντας στις σαλάτες σας 400mg καθημερινά ή πόσιμα, με 2 κτ.γλ. καθημερινά.

Για τοπική εφαρμογή

Σε μπεν μαρί, ζεστάνετε μικρή ποσότητα του ελαίου. Δοκιμάστε με το δάχτυλο σας, πότε θα πιάσει μια σχετικά χλιαρή/ζεστή και πρωτίστως ανεκτή θερμοκρασία. Εφαρμόστε στις ρίζες με ελαφρύ μασάζ, τυλίξτε με σκουφάκι ντουζ και αφήστε για τουλάχιστον μισή ώρα. Επαναλάβετε 2-3 φορές για τουλάχιστον τρεις μήνες. Προτιμήστε έλαιο ψυχρής έκθλιψης, που διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα συστατικά του.


Επιστημονικές πηγές

  1. Beneficial effects of pumpkin seed oil as a topical hair growth promoting agent in a mice model
  2. Effect of Pumpkin Seed Oil on Hair Growth in Men with Androgenetic Alopecia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται