Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τούρτα Σοκολάτα Με Γλάσο Σοκολάτας Και Βατόμουρα

Τούρτα σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας και βατόμουρα - The Cover

Τούρτα σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας και βατόμουρα: Η τέλεια τούρτα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο φυσικά

Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και είπαμε να σας δώσουμε μια φανταστική και πανεύκολη συνταγή για τούρτα σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας και κόκκινα ζουμερά βατόμουρα, που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας.

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας ικανοποιήσει, ενώ δεν θα σας λιγώσει όπως κάνουν πολλές τούρτες σοκολάτας, αφού οι γεύσεις ισορροπούν, λόγω των φρούτων και της κρέμας σαντιγί που θα συμπεριλάβουμε.

Την θεωρούμε μια συνταγή με μέτριο βαθμό δυσκολίας για κάποιον που δεν έχει ξανακάνει παντεσπάνι ή γλάσο, αν και σε γενικές γραμμές δεν θα δυσκολευτείτε με καμία παρασκευή.

Για την επικάλυψη με γλάσο σύνθεσε την τούρτα σου επάνω σε μια σχάρα. Κάτω από την σχάρα, τοποθέτησε ένα αντικολλητικό χαρτί -ίσως και μέσα σε ένα ταψί- όπου θα συγκεντρωθεί το γλάσο που θα πέφτει. Έτσι, θα αφαιρέσεις εύκολα το χαρτί.

Μαγειρικά tips

Φυσικά, αυτή είναι μια πολύ ευέλικτη συνταγή, αφού σίγουρα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο φρούτο της επιλογής σας που ταιριάζει στην τούρτα σοκολάτα.

Μπανάνα, κεράσια, φράουλες, φέτες μανταρίνι -επιλέγουμε ποικιλία χωρίς κουκούτσια- αποξηραμένα φρούτα κτλ. Μπορείτε ακόμη να τα αντικαταστήσετε με κομπόστα βύσσινο, που ταιριάζει απερίγραπτα.

Αν δεν έχεις όρεξη για σοκολάτα, δες την πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο τιραμισού που έφαγες ποτέ!

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο νόστιμη τούρτα σοκολάτα με γλάσο και βατόμουρα και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Τούρτα Σοκολάτα Με Γλάσο Σοκολάτας Και Βατόμουρα

Recipe by The Cover teamCourse: Γλυκό, ΕπιδόρπιοCuisine: ΔιεθνήςDifficulty: Μέτρια
Servings

6

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

35

minutes
Total time

1

hour 

5

minutes

Τούρτα σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας και βατόμουρα

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 3 αυγά

  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 60 γραμ. αλεύρι

  • 60 γραμ. κακάο

  • Για το γλάσο
  • 150 γραμ. κουβερτούρα

  • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή

  • 50 γραμ. σαντιγύ φυτική

  • Για την γέμιση και το στήσιμο της τούρτας
  • 200 γραμ. σαντιγύ φυτική

  • 60 ml. λικέρ

  • 100 γραμ. βατόμουρα

  • 4 κτ.σπ. μαρμελάδα της επιλογής σας

  • Για το στόλισμα
  • Βατόμουρα

  • Νιφάδες σοκολάτας/σταγόνες κουβερτούρας

Οδηγίες

  • Για το παντεσπάνι
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μπολ με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν
  • Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά
  • Αφήνουμε να κρυώσει πριν να ξεφορμάρουμε
  • Όταν έχει κρυώσει καλά, κόβουμε σε 2 δίσκους
  • Για το στήσιμο της τούρτας
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μας σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το λικέρ
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τα παντεσπάνια μας στην άνω πλευρά τους
  • Χτυπάμε την σαντιγύ και την έχουμε έτοιμη στην άκρη
  • Στο ένα παντεσπάνι, αφού το έχουμε αλείψει με μαρμελάδα/λικέρ, απλώνουμε τα 200 γραμ. κρέμα σαντιγύ και γεμίζουμε την επιφάνεια με φρούτα.
  • Από την σαντιγύ που ετοιμάσαμε κρατάμε τα 50 γραμ. στην άκρη για το γλάσο.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι με την αλειμμένη πλευρά του προς τα πάνω
  • Για το γλάσο
  • Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και την κουβερτούρα και προσθέτουμε 50 γραμ. σαντιγύ και ανακατεύουμε
  • Σκεπάζουμε με το γλάσο την τούρτα μας όσο είναι ζεστό
  • Στολίζουμε την τούρτα με βατόμουρα και σταγόνες κουβερτούρας
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε