Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να κάνεις την μετάβαση στα φυσικά γκρίζα μαλλιά

Διάβασε πόσοι τρόποι υπάρχουν για ομαλή μετάβαση στα γκρίζα μαλλιά, ώστε να υιοθετήσεις το φυσικό σου χρώμα, σταματώντας τις βαφές

Τα φυσικά γκρίζα μαλλιά είναι ένα hairtrend που όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να υιοθετήσουν. Είτε γιατί θέλεις να δεις τα μαλλιά σου περισσότερο υγιή, είτε γιατί οι επισκέψεις στο κομμωτήριο σε έχουν κουράσει, η ιδέα του να αφήσεις τα γκρίζα μαλλιά να μακρύνουν ίσως δεν φαίνεται τόσο κακή.

Γνωρίζουμε πως το πιο δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση και έπειτα να κάνεις την μετάβαση. Γιατί όταν μακρύνουν τα μαλλιά σου και αποκτήσεις φυσικό silver look, θα σου αρέσει τόσο που δεν θα τα ξαναβάψεις.

Για πιο ομαλή μετάβαση στα γκρίζα μαλλιά, έχουμε συντάξει έναν οδηγό με τις καλύτερες λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις στα μεταβατικά στάδια, ώστε να έχεις πάντα ένα όμορφο hairlook.

Αρχικά, πρέπει να αποδεχτείς πως το να υιοθετήσεις το φυσικό σου γκρίζο, δεν σημαίνει απαραίτητα και διακοπή επισκέψεων στο κομμωτήριο. Τα συχνά κουρέματα, θα συνεχίζουν να είναι απαραίτητα για να διατηρείς την υγεία των μαλλιών σου και να μειώνεις τα παλιά βαμμένα μαλλιά.

Αν νιώθεις έτοιμη να πάρεις την απόφαση και να μακρύνεις τα γκρίζα σου μαλλιά…διάβασε παρακάτω.

#1. ΚΑΝΕ ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Αν έχεις ήδη 3-4 εκατοστά γκρίζων, θα είναι η πιο εύκολη μετάβαση. Θα δείξουν καταπληκτικά και θα ανακτήσουμε άμεσα την υγεία τους. Εάν όμως αγαπάς πολύ τα μακριά σου μαλλιά, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι που δεν απαιτούν τόσο πολύ κούρεμα. Συνέχισε να διαβάζεις.

#2. PULLED-BACK ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ

Είτε με στέκες, είτε με χαμηλά/ψηλά σινιόν, με τα χτενίσματα που τραβούν τα μαλλιά προς τα πίσω, έχεις την δυνατότητα να “κρύψεις” τα βαμμένα μαλλιά.

#3. FACE-FRAMING ΑΣΗΜΙ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ

Δεν χρειάζεται να κάνεις ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά αν έχεις πολλά γκρίζα μόνο στο στεφάνι. Επισκέψου ένα κομμωτήριο και ζήτησε να σου κάνουν face-framing ανταύγειες σε ασημί απόχρωση.

#4. ΚΑΝΕ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ

Όταν πλέκεις τα μαλλιά σου σε πλεξούδες, τα βαμμένα μαλλιά μπλέκονται εντέχνως με τα γκρίζα και έτσι καμουφλάρονται.

#5. GROMBRE

Όπως μάλλον έχεις καταλάβει, grombre είναι το γκρίζο ombre. Αυτή η λύση, αφήνει τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση. Εμείς απλά θα σου προτείναμε να βάψεις το κομμάτι των βαμμένων μαλλιών σε μια ashy απόχρωση, ώστε να μην διαφέρει τουλάχιστον τονικά.

#6. ΒΑΨΕ ΤΑ ΌΛΑ ΑΣΗΜΙ

Έτσι, ακόμη και αν έχεις αρκετά σκούρα μέσα στα μαλλιά σου, καθώς θα μακραίνουν, τα σκούρα θα δείχνουν σαν shadow root. Η μετάβαση θα είναι απόλυτα ομαλή.

#7. ΑΣΗΜΙ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ

Οι ασημί ανταύγειες σε όλο το κεφάλι θα ενσωματώσουν άψογα όλα σου τα γκρίζα μαλλιά.

Φυσικά, εκτός από τις λύσεις που αναφέραμε, μπορείς να χρησιμοποιείς τα αξεσουάρ κάθε εποχής μέχρι να μακρύνουν αρκετά. Σκούφοι και μπερέδες το χειμώνα, καπέλα και φαρδιές κορδέλες το καλοκαίρι.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται