Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Vegan Pizza Με Τορτίγια Και Φυτικό Τυρί

Vegan πίτσα με τορτίγια - The Cover

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο εύκολη, γρήγορη, νόστιμη vegan pizza με τορτίγια! Ελαφριά αλλά με έντονες γεύσεις, θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Πίτσα και vegan γίνεται; Φυσικά και γίνεται και είναι απίστευτα light, αλλά εξίσου νόστιμη με οποιαδήποτε πίτσα. Και ναι, δεν αναφερόμαστε σε vegetarian αλλά σε vegan, γιατί η πίτσα που φτιάχνουμε σήμερα δεν περιέχει τίποτα ζωικό.

Ακόμη και το τυρί που χρησιμοποιούμε, είναι φυτικό και νηστίσιμο και δεν περιέχει γάλα, λακτόζη, γλουτένη, σόγια και ξηρούς καρπούς.

Έτσι, η πίτσα μας είναι ιδανική για vegans, χορτοφάγους, άτομα με τροφικές αλλεργίες, καθώς και για όσους νηστεύουν, γιατί δεν χρησιμοποιούμε ούτε αλλαντικά.

Τι πρέπει να προσέξετε

Είναι σημαντικό να μαγειρέψουμε τη σάλτσα ντομάτας που θα ελαφρύνει ακόμη περισσότερο την πίτσα αφού θα είναι προ-μαγειρεμένη. Η σάλτσα ντομάτας πρέπει να βράζει πάντοτε τουλάχιστον 20 λεπτά. Αφού η τορτίγια μας θέλει μόνο 10 λεπτά ψήσιμο, φροντίσουμε να την έχουμε βράσει για άλλα 10 λεπτά στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά μας, ώστε να έχουν μαλακώσει αρκετά.

Επιπλέον, μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας μας όπως για παράδειγμα μερικές ροδέλες κρεμμυδιού. Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε με μυρωδικά όπως φύλλα ρόκας ή φύλλα βασιλικού.

Τώρα, επειδή ξέρουμε ότι αναρωτιέστε ποιο τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, εμείς σας προτείνουμε το φυτικό τυρί Kolios νηστίσιμο vegan τυρί που δεν περιέχει γάλα και λακτόζη και για πίτες τορτίγιας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις El Sabor Wraps Original.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπρόκολο Με Πατάτες Ογκρατέν

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο νόστιμη και light vegan pizza και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Vegan Pizza Με Τορτίγια Και Φυτικό Τυρί

Recipe by The Cover teamCourse: Snacks, ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

1

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

643

kcal
Total time

50

minutes

Light vegan πίτσα με τορτίγια, φρέσκα λαχανικά και φυτικό τυρί

Συστατικά

  • 1 τορτίγια

  • 50 γραμ τυρί vegan τριμμένο Kolios νηστίσιμο

  • 100 γραμ σάλτσα ντομάτας φρέσκια ή χυμό ντομάτας

  • 3 κτ.σπ. ελαιόλαδο

  • 1 κτ.γλ. ρίγανη

  • ½ τμχ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • ½ τμχ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 4 τμχ ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • 5 τμχ ελιές κομμένες σε ροδέλες

  • 2 τμχ μανιτάρια κομμένα σε φέτες

  • 100 ml νερό

  • ½ κτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική

Οδηγίες

  • Για την σάλτσα
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, τα ντοματίνια και 100ml νερό
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και να πήξει η σάλτσα μας
  • Προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Για την σύνθεση της πίτσας
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί
  • Τοποθετούμε την τορτίγια μας
  • Προσθέτουμε την μισή σάλτσα μας με τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί
  • Προσθέτουμε τις ελιές και την υπόλοιπη σάλτσα
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°

Σημειώσεις

  • Είναι σημαντικό να μαγειρέψουμε τη σάλτσα ντομάτας που θα ελαφρύνει ακόμη περισσότερο την πίτσα και θα είναι προ-μαγειρεμένη, αφού η τορτίγια μας θέλει μόνο 10 λεπτά ψήσιμο
  • Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας μας όπως για παράδειγμα κρεμμύδι
  • Γαρνίρουμε με μυρωδικά όπως φύλλα ρόκας ή φύλλα βασιλικού
  • Για περισσότερες πίτες διπλασιάζουμε τα υλικά
  • Για τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ωραιότατο Kolios νηστίσιμο vegan τυρί
  • Για πίτες τορτίγιας εμείς χρησιμοποιούμε τις El Sabor Wraps Original