Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Wet look hair: πώς να το πετύχεις

Είναι ένα από τα πιο διαχρονικά χτενίσματα. Ταιριάζει σε όλες, σε κάθε τύπο μαλλιών, σε κάθε μήκος και είναι πανεύκολο να το πετύχεις. Μιλάμε για το wet look hair, που έχει υιοθετήσει κάθε celeb φέτος, στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα χωρίς θερμότητα, που είναι τέλειο για το καλοκαίρι και τις μέρες που έχει πολύ ζέστη ή εσύ απλά δεν έχεις χρόνο για styling με θερμικά εργαλεία.

Πώς να πετύχεις το wet look στα μαλλιά βήμα-βήμα

Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείς μόνο δύο προϊόντα. Ένα ζελέ για τα μαλλιά και ένα σπρέι για λάμψη. Ανάλογα με την ποσότητα ή τον τύπο μαλλιών, θα χρειαστείς και ένα έλαιο για τα μαλλιά, καθώς και ένα σπρέι για κράτημα.

#1. Λούσιμο

Φυσικά δεν γίνεται να δημιουργήσεις ένα wet look σε στεγνά μαλλιά. Λούσε τα μαλλιά σου κανονικά και προχώρησε στο επόμενο βήμα. Αν δεν έχεις χρόνο για λούσιμο, ψέκασε τα μαλλιά σου κυρίως στις ρίζες.

#2. Μισοστέγνωσε τα μαλλιά

Το look μας, θέλει νωπά μαλλιά και όχι βρεγμένα, σίγουρα όχι να στάζουν. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα με μικροίνες για να απορροφήσει το περισσότερο νερό και κράτησε την για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μείνουν τα μαλλιά σου νωπά. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, χρησιμοποίησε το πιστολάκι.

#3. Χώρισε σε τμήματα

Ανάλογα με τον όγκο των μαλλιών, χώρισε και σε τμήματα. Το ύψος του κάθε τομέα που χρειάζεσαι είναι 4-5 δάχτυλα ανάλογα βέβαια με το πόσα μαλλιά έχεις.

#4. Ξεκίνησε από το κατώτερο τμήμα

Αρχικά θα ξεκινήσεις από το κατώτερο τμήμα, ώστε να δουλέψεις τα μαλλιά ευκολότερα. Εφάρμοσε μικρή ποσότητα gel στις ρίζες και χτένισε προς τα μήκη. Επανέλαβε σε κάθε τμήμα, μέχρι να φτάσεις στο στεφάνι.

#5. Κάνε την ανάλογη χωρίστρα

Τώρα πρέπει να αποφασίσεις αν θα τραβήξεις τα μαλλιά προς τα πίσω ή να θα κάνεις χωρίστρα. Εμείς προτείνουμε πλαϊνή χωρίστρα, γιατί είναι πιο fresh.

#6. Σπρέι λάμψης

Στα μήκη των μαλλιών, που δεν φτάνει αρκετό από το gel, δεν μας ενοχλεί καθώς δεν θέλουμε να φαίνονται υπερβολικά σκληρά και στημένα. Ψέκασε με σπρέι λάμψης, για να γίνει ένα με τις ρίζες και να γυαλίζουν όλα τα μαλλιά.

Beauty Tips Για Τέλειο Wet Look Hair

  • Τα μοντέρνα wet look χτενίσματα, θέλουν τα μήκη περισσότερο φυσικά και όχι εξίσου στημένα με τις ρίζες. Όταν χτενίζεις τα τμήματα από τις ρίζες, μην κατεβάζεις την χτένα μέχρι τις άκρες αλλά περίπου μέχρι τη μέση των μαλλιών.
  • Αν έχεις μαλλιά που φριζάρουν, πριν το gel άπλωσε κάποιο έλαιο και άσε να το απορροφήσουν.
  • Αν κρίνεις πως χρειάζεται περισσότερη σταθεροποίηση γιατί έχεις πολλά μαλλιά, αύξησε την ποσότητα του gel στις ρίζες ή ψέκαζε ενδιάμεσα στα τμήματα και με λακ.
  • Έχεις πολλά μαλλιά και με όγκο; Στο τέλος του χτενίσματος δέσε ένα φουλάρι στην κορυφή του κεφαλιού, όπως θα φορούσες μια κορδέλα. Κράτησε το μέχρι να κοκαλώσει το gel. Έτσι, τα μαλλιά κρατούν το σχήμα που τους δίνεις.

Δες ακόμη: Χτενίσματα που σε δείχνουν νεότερη

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται