Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Hair Gloss: Η θεραπεία που μπορεί να αλλάξει τόνο στα μαλλιά σου

Hair Gloss τι είναι και γιατί να το κάνεις - The Cover

Hair Gloss θεραπεία για διόρθωση τόνου στα μαλλιά: τι είναι, πώς χρησιμοποιείται, σε τι διαφέρει από το ρεφλέ, γιατί να το χρησιμοποιήσεις.

Με χρώμα ή χωρίς, μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου μεταξύ των επισκέψεων σου στο κομμωτήριο.

Μάθε τα πάντα για την hair gloss θεραπεία που μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σου, να εξουδετερώσει τους ανεπιθύμητους τόνους, να δώσει γυαλάδα και λάμψη και να τα ενυδατώσει σε βάθος.

Τι είναι το hair gloss

Είναι μια ημιμόνιμη βαφή-θεραπεία με διάρκεια από 6 έως 8 εβδομάδες. Τα περισσότερα gloss έχουν χρώμα, ενώ υπάρχει και το clear (διάφανο) gloss, το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει λάμψη σε θαμπά, άτονα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές βαφές οι οποίες ανοίγουν τα λέπια της τρίχας, το gloss τα σφραγίζει και τα επικαλύπτει λειαίνοντας την επιφάνεια της τρίχας.

Φυσικά, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μόνιμη βαφή, αφού έχει μικρή διάρκεια, είναι όμως κάτι που μπορείς άφοβα να δοκιμάσεις μόνη σου στο σπίτι.

Σε τι διαφέρει από το ρεφλέ και το hair glaze

Μπορεί να το παρομοιάσεις με το ρεφλέ ως προς την ιδιότητα της διόρθωσης χρώματος, η αλήθεια είναι όμως πως τα προϊόντα gloss δεν έχουν καμία σχέση σαν φόρμουλες, με αυτά του κομμωτηρίου.

Η τεχνική ρεφλέ του κομμωτηρίου, επιτυγχάνεται ή με μόνιμη βαφή και μικρή ποσότητα σαμπουάν/μαλακτικής ή με τα ειδικά σύγχρονα ημιμόνιμα hair toners όπως τα Shades EQ της Redken. Ενώ το gloss επιτυγχάνεται με θεραπευτικά προϊόντα μάσκες.

Τώρα εάν έχεις ακούσει για το hair glaze, θα σου πούμε πως απλά δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί διαρκεί το πολύ έως 3 ημέρες. Επιτυγχάνει παρόμοια λάμψη με το hair gloss, με προϊόντα χωρίς αμμωνία και λόγω μικρής διάρκειας είναι το λιγότερο δημοφιλές.

Σκέψου, πως το gloss στο μακιγιάζ θα ήταν πχ. μια tinted BB Cream με θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες και στα νύχια θα ήταν το top coat σου, που σφραγίζει το χρώμα και δίνει γυαλάδα.

Που χρησιμεύει το hair gloss

  • για να διατηρήσει ζωντανό το χρώμα των μαλλιών μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο
  • για να απομακρύνει τους χάλκινους και τους κίτρινους τόνους
  • για να σκουρύνει προσωρινά τα μαλλιά 1 τόνο
  • για να ανοίξει προσωρινά τα μαλλιά 1 τόνο
  • για να δώσει γυαλάδα και λάμψη στα μαλλιά
  • για να δώσει ομοιομορφία στις πορώδεις τρίχες
  • για να δαμάσει το φριζάρισμα
  • για να παίξεις με αποχρώσεις

Πώς να εφαρμόσεις το hair gloss

Αρχικά, αποφάσισε αν θέλεις να τονίσεις το χρώμα σου είτε με κάτι πιο ζεστό, είτε με κάτι πιο ψυχρό ή αν θέλεις απλά να του δώσεις λάμψη. Βρες το κατάλληλο προϊόν για σένα και εφάρμοσε το στα μαλλιά σου 1-2 φορές το μήνα. Όχι μόνο θα διατηρήσει το χρώμα σου πιο ζωηρό, αλλά θα ελαττώσει και τις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο.

Τα προϊόντα που αγαπάμε για hair gloss:

Δες το video με τα θεαματικά αποτελέσματα και διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις.