Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι Είναι Το Reverse Μπαλαγιάζ Και Πότε Πρέπει Να Το Κάνεις

Τι είναι το αντίστροφο μπαλαγιάζ - The Cover

Αντίστροφο μπαλαγιάζ: τι είναι αυτή η τεχνική βαφής μαλλιών, για ποιες ενδείκνυται και πότε πρέπει να το δοκιμάσεις στα μαλλιά σου

Χωρίς το σκοτάδι δεν υπάρχει φως…λένε και αυτό ισχύει και στο…μπαλαγιάζ. Για να ξεχωρίσουν λοιπόν, οι φωτεινές ανταύγειες στα μαλλιά σου κάπου πρέπει να υπάρχουν και οι πιο σκούρες. Αλλιώς το αποτέλεσμα είναι φλατ και αν το ξανθό σου απέχει πολύ από το φυσικό σου…τότε το αποτέλεσμα στον πρώτο καιρό μετά το ντεκαπάζ, είναι να μπορούν όλοι να καταλάβουν πόσο καιρό έχεις να επισκεφθείς την κομμώτρια σου.

Εδώ έρχεται το αντίστροφο μπαλαγιάζ, να λύσει όλα σου τα προβλήματα. Όσον αφορά τα μαλλιά σου τουλάχιστον.

Τι είναι το αντίστροφο μπαλαγιάζ

Μέχρι τώρα σίγουρα γνωρίζεις πως το μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να δώσει φωτεινό αποτέλεσμα στα μαλλιά σου, με φυσικό τρόπο. Το αντίστροφο/ανάποδο μπαλαγιάζ λοιπόν, -ή αλλιώς reverse balayage- είναι η χρήση της ίδιας τεχνικής για να δώσει με σκούρους τόνους, βάθος και διάσταση στα σημεία των μαλλιών σου που το χρειάζεσαι, ώστε να δείξει πολύ φυσικό το hairlook σου.

Για ποιες ενδείκνυται

Η ιδανική γυναίκα για να δοκιμάσει το αντίστροφο μπαλαγιάζ, είναι αυτή που έχει ήδη αρκετά ανοιχτό τόνο στα μαλλιά της και θέλει να κάνει μια ομαλή μετάβαση σε πιο σκούρους τόνους και πιο φυσικό look. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και άλλες ανοιχτές αποχρώσεις εκτός του ξανθού, όπως το ανοιχτό καστανό, το rose gold ή και το ανοιχτό χάλκινο.

Για παράδειγμα, το πλατινέ ξανθό που συναντάμε αρκετά συχνά σε μελαχρινές Ελληνίδες, θα μπορούσε να αποκτήσει βάθος στην ρίζα -για ένα rooted blonde look- ή με ελαφρά σκούρες ανταύγειες μέχρι την άκρη, να αποκτήσει ακόμη περισσότερη διάσταση και πιο φυσικό blend. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε μπορείς ταυτόχρονα να αποκτήσεις και πιο φωτεινές ανταύγειες. Η hair colorist -που πρέπει να εμπιστεύεσαι για να κάνει τέτοιες αλλαγές στα μαλλιά σου- θα σου προτείνει τον κατάλληλο συνδυασμό τεχνικών για να αποκτήσεις το επιθυμητό για σένα αποτέλεσμα.

ALSO READ: Μπεζ Ξανθά Μπαλαγιάζ Για Να Ζητήσεις Στο Επόμενο Ραντεβού

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως θα δεις και στο πρώτο βίντεο παρακάτω, δεν χρειάζεσαι καθόλου ντεκαπάζ για ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει το balayage και το reverse balayage, αλλά ένα mix από διαφορετικούς τόνους ρεφλέ, που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά σημεία στα μαλλιά σου. Η hair colorist θα ξεκινήσει με πιο σκούρο χρώμα στη ρίζα, καταλήγοντας σε ένα ρεφλέ στις άκρες που απλά θα εξουδετερώσει την κοκκινίλα δίνοντας ξανά την χαμένη λάμψη στα ξανθά σου μαλλιά. Έτσι, η διάσταση και η αντίθεση που θα σχηματιστεί στα μαλλιά σου, θα έχει το αποτέλεσμα ενός κανονικού μπαλαγιάζ.

Γιατί να το δοκιμάσεις

Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε πως είναι η αγαπημένη τεχνική πολλών γυναικών ανά τον κόσμο πλέον, καθώς δίνει την δυνατότητα πιο ομαλής επιμήκυνσης των μαλλιών σου, χωρίς να ξεχωρίζει αισθητά η ρίζα. Αυτό με την σειρά του, επιτρέπει να περάσουν μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο -ως και 6 μήνες σε πολλές περιπτώσεις- γλιτώνοντας σου χρόνο και χρήμα. Με λίγα λόγια, είναι μια τεχνική χαμηλής συντήρησης.

Δες μερικά καταπληκτικά αποτελέσματα με αντίστροφο μπαλαγιάζ παρακάτω, που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Προσοχή…μη το δοκιμάσετε στο σπίτι και μη ξεχάσετε να κάνετε follow τη σελίδα μας σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.