Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Που Θα Βρεις Τα Καλύτερα Πλεκτά

Μάλλινα πουλόβερ: που θα βρεις την καλύτερη ποικιλία - The Cover

Μάθε που θα βρεις τα καλύτερα πλεκτά από κασμίρι, μερινός, άλπακα και από άλλα υλικά μη συνθετικά, που δεν βλάπτουν το δέρμα.

Όταν βλέπουμε, διαβάζουμε ή ακούμε για μάλλινα πουλόβερ, πόσες φορές αλήθεια κοιτάμε τις ετικέτες για να δούμε “πόσο” μάλλινα είναι;

Σίγουρα όχι όσο συχνά θα έπρεπε.

Τα πλεκτά πουλόβερ που αγοράζουμε, στην πραγματικότητα μόνο μάλλινα δεν είναι. Συνήθως είναι περισσότερο συνθετικά. Ακρυλικά, πολυεστερικά, πολυαμίδιο (nylon) είναι τα υλικά που συναντάμε πιο συχνά και ενώ τα σχέδια τους μπορούν να είναι πραγματικά εντυπωσιακά, η σύσταση τους -τις περισσότερες φορές- δεν δικαιολογεί τις τιμές τους.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αποκτήσετε ένα πλεκτό πουλόβερ, δώστε μεγάλη σημασία στην υφή και στην σύσταση, για να κάνετε μια πραγματική value for money αγορά. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά, όσον αφορά τις συστάσεις των πλεκτών πουλόβερ.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τα είδη μαλλιού

Τα πιο απαλά είδη μαλλιού, είναι το μαλλί merino (μαλλί αρνιού) που είναι πραγματικά απαλό και φιλικό στο δέρμα, το κασμίρ (μαλλί κατσίκας) που θεωρείται το πιο απαλό και πολυτελές -αν και είναι λιγότερο ανθεκτικό από το μαλλί merino-, το μοχέρ (μαλλί κατσίκας διαφορετικής ράτσας), το angora (μαλλί από λαγό) και το alpaca (μαλλί από λάμα).

Πολλά πουλόβερ από 100% μαλλί -συνήθως από μαλλί προβάτου-, μπορούν να είναι πραγματικά σκληρά και να προκαλούν φαγούρα, οπότε αν δεν αναγράφεται το είδος του μαλλιού, μην είστε σίγουροι πως η αγορά σας δεν θα σας απογοητεύσει. Οι πιθανότητες να είναι από καλό μαλλί, ένα ολόμαλλο πουλόβερ, αυξάνονται όσο αυξάνεται και η τιμή του. Συνήθως, για ένα κασμιρένιο πουλόβερ η τιμή θα ξεπεράσει 100 ευρώ και σίγουρα θα διευκρινίζεται στην ετικέτα.

Επίσης το μετάξι και το βαμβάκι που είναι επίσης φυσικές ίνες, είναι τα πιο φιλικά στο δέρμα, οπότε εάν τα βρείτε μέσα σε συνθέσεις με διάφορα είδη μαλλιού, προτιμήστε τα.

Επιπλέον, οι mixed συνθέσεις δύο ή και περισσοτέρων των ινών που αναφέραμε παραπάνω, μπορούν να δώσουν ένα αποτέλεσμα πολύ ποιοτικό που δεν προκαλεί φαγούρα και αντέχει στο χρόνο. Και αυτό φυσικά, περιλαμβάνει και μια μικρή ποσότητα ακρυλικού που βοηθά τα πουλόβερ να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Που θα βρείτε τα καλύτερα μάλλινα πουλόβερ

Τώρα, επειδή αρκετά συχνά μας ρωτάτε που θα βρείτε τα καλύτερα ολόμαλλα πουλόβερ ή και πουλόβερ με αρκετό μαλλί στη σύνθεση, έχουμε εντοπίσει μεγάλη ποικιλία σε αρκετά καταστήματα.

  1. COS
  2. ARKET
  3. & Other Stories
  4. YOOX
  5. La Redoute
  6. Mumshandmade
  7. Ivy & Oak
  8. Sezane

Ακόμη κάποια premium μάλλινα πουλόβερ μπορείς πάντα να βρεις και στο H&M