Faux Βλεφαρίδες: Πλήρης Οδηγός Για Αρχάριες Και Μη

Κοινοποιήστε!

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Εάν υπάρχει ένα ζητούμενο από όλες τις γυναίκες όσον αφορά το μακιγιάζ, αυτό είναι σίγουρα ένα έντονο βλέμμα με πυκνές, μακριές βλεφαρίδες. Ανοίγουν τα μάτια, κρύβουν χρόνια, δίνουν θηλυκότητα, τονίζουν το σχήμα των ματιών.

Εάν θέλεις και εσύ να μυηθείς στον κόσμο των faux βλεφαρίδων, είσαι στο κατάλληλο site, αφού σήμερα έχουμε συνθέσει έναν πλήρη οδηγό για αρχάριες και μη. Ιδίως εάν φοβάσαι τα extensions βλεφαρίδων ή αν απλά ψάχνεις για μια πιο οικονομική λύση, τότε οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι για σένα.

Ψεύτικες βλεφαρίδες οδηγός τοποθέτησης

Αρχικά, διάλεξε ένα ζευγάρι faux βλεφαρίδες που ταιριάζουν στο σχήμα των ματιών σου. Το “less is more” ισχύει και εδώ.

  • Οι πυκνές βλεφαρίδες βαραίνουν το μάτι, οπότε εάν έχεις κουρασμένα μάτια ή μικρά μάτια, θα τα βαρύνουν και θα τα κάνουν να φαίνονται ακόμη μικρότερα. Διάλεξε ένα ζευγάρι αραιές βλεφαρίδες.
  • Εάν τα μάτια σου έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, προτίμησε ένα ζευγάρι βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στην μια άκρη.
  • Για τα κουκουλωτά μάτια και τα μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, θα προτείναμε βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στο κέντρο, ώστε να σηκώσουν το βλέφαρο και να φαίνονται πιο ανοιχτά τα μάτια.

Την μεγαλύτερη ποικιλία σε brands και faux βλεφαρίδες, θα την βρεις σίγουρα στο Beauty Bay. Το δικό μας αγαπημένο brand είναι σίγουρα οι Ardell.

#1. TEST, TEST, TEST

Τώρα που έχεις επιλέξει το σωστό ζευγάρι για εσένα, ήρθε η ώρα να τις τεστάρεις. Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών πιάσε την μία άκρη τους προσεκτικά και πολύ αργά ξεκόλλησε τις από την συσκευασία. Τοποθέτησε τις με το τσιμπιδάκι, επάνω στις φυσικές σου βλεφαρίδες και δώσε μεγάλη βάση στο πόσο τριμάρισμα θα χρειαστούν, ώστε να διορθώσεις το μέγεθος τους στο επόμενο βήμα.

#2. ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ

Είναι σημαντικό να εφαρμόζουν σαν φυσικές επάνω στις δικές σου και να μην εξέχουν από τις φυσικές σου βλεφαρίδες, όσον αφορά το μήκος. Με ένα ψαλιδάκι, κόψε αυτό που περισσεύει από την εξωτερική τους γωνία και ποτέ από την εσωτερική.

#3. ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΣΚΟΥΡΗ ΚΟΛΛΑ

Εάν θέλεις οι βλεφαρίδες να γίνουν ένα με τις φυσικές σου, προτίμησε μια κόλλα βλεφαρίδων σε σκούρο χρώμα.
Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζεις πως οι περισσότερες κόλλες περιέχουν μικρή ποσότητα φορμαλδεϋδης με αποτέλεσμα να προκαλείται αλλεργία σε μεγάλο ποσοστό γυναικών. Προτίμησε μια latex-free και formaline-free κόλλα, ώστε να αποφύγεις τυχόν δερματικές αντιδράσεις. Εμείς κυριολεκτικά λατρεύουμε την KISS Strip Lash Adhesive (6,50€)

#4. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥ

Με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων, δώσε ανοδικό σχήμα στις φυσικές σου βλεφαρίδες, ώστε να συγκρατήσουν πιο εύκολα τις faux. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσεις μια στρώση μάσκαρα στις φυσικές σου βλεφαρίδες πριν να τοποθετήσεις τις ψεύτικες, καθώς εάν το κάνεις μετά την τοποθέτηση τους, θα τις τραβήξεις προς τα έξω και καθώς η μάσκαρα τις ξεραίνει, μπορεί και να αχρηστευθούν εκτός από το να χάσουν το σχήμα τους.

#5. ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΝΑ ΠΗΞΕΙ

Για τουλάχιστον 2-3 λεπτά πριν τις εφαρμόσεις στις φυσικές σου βλεφαρίδες, άφησε να πήξει αρκετά η κόλλα ώστε να μην γλιστράει επάνω στις βλεφαρίδες σου.

#6. ΠΙΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ

Με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια ή με το ειδικά σχεδιασμένο απλικατέρ, πιάσε τις βλεφαρίδες από το κέντρο τους και τοποθέτησε τις όσο πιο κοντά γίνεται στις ρίζες των φυσικών σου βλεφαρίδων και όχι επάνω στο δέρμα σου. Αφού κεντράρεις σωστά, πίεσε με το δάκτυλο σου την εσωτερική τους άκρη, έπειτα την εξωτερική και ταμποναριστά πίεσε μετά σε όλο το μήκος ώστε να τις “ασφαλίσεις” επάνω στις φυσικές σου.

Πώς να αφαιρέσεις faux βλεφαρίδες

Καταρχάς θα χρειαστείς ένα oil-free αφαιρετικό μακιγιάζ, γιατί αν μείνουν υπολείμματα λαδιού στις βλεφαρίδες, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναχρησιμοποιηθούν. Εμπότισε μια μπατονέτα στο makeup remover και τρίψε ελαφριά τις ρίζες των βλεφαρίδων με κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, πιάσε την εσωτερική τους άκρη και τράβηξε τις προς τα έξω.

Πώς να καθαρίσεις faux βλεφαρίδες

Τοποθέτησε τις επάνω σε ένα χαρτομάντηλο. Με το ίδιο oil-free makeup remover, βρέξε την άλλη άκρη της μπατονέτας και καθάρισε τις σε όλο το μήκος, περιλαμβάνοντας και το lashband. Με τα δάχτυλα σου, αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα από την κόλλα. Άφησε τις να στεγνώσουν φυσικά και έπειτα αποθήκευσε στην θήκη τους για να τις χρησιμοποιήσεις ξανά.

Περισσότερα tips εφαρμογής για faux βλεφαρίδες
  • Έχε υπόψιν πως οι περισσότερες ψεύτικες βλεφαρίδες δένονται επάνω σε ένα band που είτε είναι διάφανο, είτε μαύρο. Με το μαύρο band, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις και μαύρο eye-liner στις επάνω βλεφαρίδες, ώστε να κρυφτούν οι faux και να μην φαίνονται ψεύτικες.
  • Η ποσότητα της κόλλας, παίζει τεράστιο ρόλο στο αν θα τα καταφέρεις εν τέλη να τις εφαρμόσεις. Δεν χρειάζεται πολύ ποσότητα φυσικά για να κολλήσουν. Θα σου προτείναμε όταν θέλεις να εφαρμόσεις την κόλλα στην ρίζα των βλεφαρίδων, να κρατάς την κόλλα όρθια με το στόμιο προς τα πάνω σταθερά και να την πιέζεις ελαφρά ώστε να βγει όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα. Με το άλλο χέρι φέρε τις βλεφαρίδες στο στόμιο και πέρασε τις προσεκτικά από την κόλλα που εξέχει.
  • Δεν είναι ανάγκη να τις χρησιμοποιείς καθημερινά. Φόρεσε τις σε ένα event, σε μια έξοδο και γενικά σε πιο επίσημες περιστάσεις, ώστε να δίνεις χρόνο στις δικές σου βλεφαρίδες να αναπνέουν.

Κοινοποιήστε!