Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

7 tips για να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία προσώπου

Πώς να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία προσώπου: 7 tips και τι πρέπει να αποφύγεις για να σώσεις το δέρμα σου από την ξηροδερμία

Οι γυναίκες που υποφέρουν από ξηροδερμία προσώπου, πρέπει να ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες ενυδάτωσης αλλά και να αποφεύγουν κάποιες συνήθειες που ίσως δεν γνωρίζουν πως έχουν αρνητικές συνέπειες στο δέρμα.

Εάν ακολουθήσεις τα 7 βήματα που παραθέτουμε, είναι σίγουρο πως θα καταφέρεις να ελαχιστοποιήσεις την ξηρότητα στο πρόσωπο σου, καταπολεμώντας την αρχικά εκ των έσω και έπειτα με τα κατάλληλα προϊόντα.

1. Μην ξεχνάς την καθημερινή σου ενυδάτωση

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα, δεν θα τους βλάψει να παραλείψουν κάποιες φορές την ενυδάτωση του.

Για αυτούς όμως που πάσχουν από ξηροδερμία προσώπου, είναι πολύ σημαντικό να τους γίνει καθημερινή συνήθεια η χρήση ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπο, μετά το πρωινό πλύσιμο αλλά και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Επίσης δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε την επάλειψη της κρέμας και στο λαιμό. Ένας ακόμα τρόπος για να “κλειδώνετε” την ενυδάτωση το βράδυ πριν τον ύπνο, είναι να χρησιμοποιείτε και ένα φυσικό λάδι μετά την ενυδατική σας κρέμα, όπως το λάδι από αβοκάντο ή το argan oil. Τέλος, κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να δείξει ωραίο σε μια επιδερμίδα, εάν αυτή δεν είναι σωστά ενυδατωμένη.

Άρα, το βασικό που δε πρέπει να ξεχνάς, ακόμη και όσον αφορά το μακιγιάζ σου, είναι η ενυδάτωση πριν την εφαρμογή βάσης. Το καλύτερο συστατικό για να επιλέξεις κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης, είναι τα ceramides.

2. Μην κάνεις πολύωρα και καυτά ντουζ

Το πολύ ζεστό νερό, έχει την ιδιότητα να ξηραίνει το δέρμα, οπότε θα σου συνιστούσαμε να μην το παρακάνεις μέσα στο μπάνιο. Απέφευγε το καυτό νερό και κατά το ντουζ, αλλά και κατά το πρωινό πλύσιμο του προσώπου.

3. Μην το παρακάνεις με τα peeling

Ξηροδερμία προσώπου και αντιμετώπιση

Η ξηροδερμία προσώπου απαιτεί απαλή απολέπιση. Τα peeling προσώπου είναι αρκετά δυνατά, οπότε καλό θα ήταν να περιορίσεις την συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιείς. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν, για να απολεπίσεις το δέρμα σου χωρίς να το ερεθίσεις.

Δες ακόμη: Τα Καλύτερα Καθαριστικά Προσώπου

4. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα με πολύ οινόπνευμα

Κάτι που πρέπει να σου γίνει συνήθεια, είναι να διαβάζεις τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Οι τονωτικές λοσιόν πχ., συνήθως περιέχουν αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος, οπότε όπου είναι δυνατόν, ζήτησε να σου δώσουν ένα δείγμα για να το δοκιμάσεις πριν να το αγοράσεις.

5. Μην χρησιμοποιείς πολλές μάσκες προσώπου

Αντίθετα, φρόντισε να είσαι επιλεκτική και να αγοράζεις μάσκες που προσφέρουν κυρίως ενυδάτωση. Τις μάσκες που υπόσχονται να εξαφανίσουν τα μαύρα στίγματα, χρησιμοποίησε τις τοπικά, στην Τ-ζώνη ή όπου διακρίνεις πως υποφέρεις από ανοιχτούς πόρους.

Biotherm Life PlanktonTM Essence-In-Mask 5,91 €

Dr.Jart+ Ceramidin Facial Barrier Mask 3,57€

6. Μην χρησιμοποιείς ματ make-up και πούδρες

Τα ματ make up, τα compact makeup και οι πούδρες εξαφανίζουν την γυαλάδα και την λιπαρότητα από το πρόσωπο σου, οπότε ενδείκνυνται για πιο λιπαρές επιδερμίδες, αφού είναι πιο βαριά και συμπαγή προϊόντα από τα υγρά. Αντίθετα, προτίμησε μια BB cream, ένα κρεμώδες/υγρό make up και ένα υγρό concealer που είναι πιο ελαφριά.

7. Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

Το πιο σημαντικό ίσως στην ξηροδερμία προσώπου, είναι η ενυδάτωση που ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Κανένας τύπος δέρματος δεν μπορεί να παραμείνει ενυδατωμένος, εάν στον οργανισμό υπάρχει αφυδάτωση. Φρόντισε κατά την διάρκεια της ημέρας να πίνεις αρκετό νερό (1-1,5 λίτρο) και γενικά να καταναλώνεις αρκετά υγρά, ιδίως αν ανήκεις στους καπνιστές.


Ημερ.δημοσίευσης 12-10-2020

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται