Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

3 χτενίσματα που βλάπτουν τα μαλλιά και το τριχωτό σου

Δες ποια είναι τα χτενίσματα που βλάπτουν τα μαλλιά και το τριχωτό σου και πρέπει να τα αποφεύγεις

Γνωρίζεις πως στο The Cover, έχουμε μεγάλη αδυναμία στο haircare και ότι αφορά τα μαλλιά και τα χτενίσματα γενικότερα. Σου δίνουμε πολλές ιδέες για χτενίσματα για κάθε μήκος μαλλιών, για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα σου. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα πούμε ποια είναι τα χτενίσματα που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου, ώστε να τα αποφεύγεις όσο μπορείς.

Διάβασε παρακάτω, γιατί πρέπει να αποφεύγεις συγκεκριμένα χτενίσματα.

#1. Οι σφιχτοί κότσοι προκαλούν τραυματική αλωπεκία

Όσο και αν τα λατρεύουμε οι ψηλοί αλλά και οι χαμηλοί κότσοι, βλάπτουν σοβαρά το τριχωτό. Η δύναμη που ασκείς στις ρίζες, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και τοπική φαλάκρα σε κάποια σημεία. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς πολλά λαστιχάκια για να στερεώσεις τον κότσο, πιθανότητα προκαλείς σπάσιμο και στις άκρες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις σφιχτές αλογοουρές, ψηλές και χαμηλές. Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα ιδίως στην κορυφή και προτίμησε χαλαρές πλεξούδες που δένεις μόνο την άκρη τους.

#2. Τα χτενίσματα με τσιμπιδάκια και κλιπ σπάνε τα μαλλιά

Τα τσιμπιδάκια και τα οι μπαρέτες με κλιπ, όσο όμορφα και βολικά αξεσουάρ και να είναι, πολλές φορές δεν βγαίνουν με ευκολία από τα μαλλιά και συχνά παγιδεύουν τρίχες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την στιγμή που τα αφαιρείς να αφαιρείς μαζί και τρίχες. Ιδίως, στις ευαίσθητες, λεπτές φύτρες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη φθορά. Χρησιμοποίησε τα στα χτενίσματα σου, όσο λιγότερο μπορείς.

Δες: Χτενίσματα για την παραλία 

#3. Απόφυγε τα σφιχτά πλεξουδάκια

Τα cornrows, δηλαδή τα σφιχτά πλεξουδάκια που ξεκινούν από την ρίζα, είναι ότι χειρότερο για τα μαλλιά. Ασκούν δύναμη και τράβηγμα στις ρίζες, με αποτέλεσμα να πέφτουν πολλά μαλλιά και αν τα κρατάς πολλές μέρες -κάποιες τα κρατούν και μήνες- είναι αδύνατο να καθαρίζεις σωστά το τριχωτό. Έτσι, μαζεύει ρύπους και είναι πιθανόν να παρουσιάσεις κνησμό ακόμη και πιτυρίδα.

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται