Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μύδια Αχνιστά Με Ούζο

Μύδια αχνιστά με ούζο

Μύδια αχνιστά με ούζο: έχοντας μπει στην Σαρακοστή, οι μέρες επιβάλλουν εύκολες, νηστίσιμες συνταγές με θαλασσινά

Η Ελλάδα, μια χώρα με ασύγκριτο θαλάσσιο πλούτο, μας παρέχει την δυνατότητα να βάζουμε πολύ συχνά στο τραπέζι μας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τώρα μάλιστα που έχουμε μπει και σε περίοδο νηστείας, τα μύδια είναι μια πολύ καλή επιλογή για το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Μπορείς να τα μαγειρέψεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αλλά εμείς σήμερα θα επιλέξουμε τον πιο εύκολο και γρήγορο. Θα τα αχνίσουμε στην κατσαρόλα και θα τους δώσουμε άρωμα με μυρωδικά και υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι.

Μαγειρικά tips

  • Προσοχή: αν δεν μαγειρέψετε την ίδια μέρα τα μύδια, τα σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κρατάτε στο ψυγείο
  • Δεν προσθέτουμε αλάτι, γιατί είναι φρέσκα και έχουν ήδη την αλμύρα της θάλασσας.
  • Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα, συμπληρώνουμε ζεστό νερό για να μην κολλήσουν τα μύδια και τα κρεμμυδάκια στον πάτο της κατσαρόλας
  • Ως γνωστόν, τρώμε αυστηρά και μόνο τα μύδια που άνοιξαν κατά το μαγείρεμα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Stir Fry Μπρόκολο Με Γαρίδες

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook ή να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Μύδια Αχνιστά Με Ούζο

Recipe by The Cover teamCourse: ΟρεκτικόCuisine: Ελληνική, ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

45

minutes

Μύδια Αχνιστά Με Ούζο

Συστατικά

  • 1.5 κλ. μύδια φρέσκα

  • 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμύδια

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 50ml. ούζο

  • πιπέρι

  • χυμό από 2 λεμόνια

Οδηγίες

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια, τραβώντας και τις κλωστές τους
  • Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε τα μύδια
  • Κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4 λεπτά
  • Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ξανακλείνουμε το καπάκι για άλλα 2 λεπτά, ώστε να μαραθεί το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λεμόνι στα μύδια μας

Σημειώσεις

  • Αν δεν μαγειρέψετε την ίδια μέρα τα μύδια, τα σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κρατάτε στο ψυγείο
  • Δεν προσθέτουμε αλάτι, γιατί είναι φρέσκα και έχουν ήδη την αλμύρα της θάλασσας.
  • Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα, συμπληρώνουμε ζεστό νερό για να μην κολλήσουν τα μύδια και τα κρεμμυδάκια στον πάτο της κατσαρόλας
  • Ως γνωστόν, τρώμε αυστηρά και μόνο τα μύδια που άνοιξαν κατά το μαγείρεμα.