Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα Πιο Θρεπτικά Λαχανικά Για Σούπα

Τα καλύτερα και πιο θρεπτικά λαχανικά για σούπα - The Cover
Τα καλύτερα και πιο θρεπτικά λαχανικά για σούπα - The Cover

Δες ποια είναι τα καλύτερα θρεπτικά λαχανικά για σούπα και καταπολέμησε τα κρυώματα της εποχής

Αυτές τις μέρες που κυκλοφορούν ιώσεις, γρίπες και λίγο-πολύ όλοι βιώνουμε τις συνέπειες ενός ετεροχρονισμένου χειμώνα, οι σούπες είναι το καλύτερο φαγητό που μπορούμε να προσθέσουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα.

Η θερμότητα μιας σούπας, τα μπαχάρια, οι πρωτείνες που προσθέτει ακόμη και μικρή ποσότητα κρέατος μέσα στη σούπα, σε συνοδεία των πιο θρεπτικών λαχανικών, είναι ο συνδυασμός που χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε τα κρυώματα που μας ταλαιπωρούν. Ποια είναι όμως τα καλύτερα και πιο θρεπτικά λαχανικά για σούπα; Διάβασε παρακάτω και μάθε τα όλα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο εκτός του ότι βράζει πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να έχετε έτοιμη μια σούπα με μπρόκολο σε πολύ λίγο χρόνο, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνες C, K, E και B6, καμφερόλη και σίδηρο. Είναι μια πραγματική ασπίδα για την υγεία μας, καθώς μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά έναντι στα κρυολογήματα. Επιπλέον, βοηθά να απορροφηθεί η βιταμίνη D, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες Α και Κ.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια προσθέτουν απίστευτη νοστιμιά και είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο, νιασίνη, σελήνιο και κάλιο, βιταμίνη Β12 και D. Αυτά τα σημαντικά ιχνοστοιχεία το καθιστούν μια must προσθήκη σε κάθε σούπα, αφού βοηθούν και στην απορρόφηση των υπολοίπων βιταμινών και του σιδήρου, παρουσιάζοντας ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και κάποιες έρευνες έχουν δείξει πως μπορούν να παρέχουν ακόμη και αναλγητική δράση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Κοτόσουπα Αυγολέμονο Με Ρύζι

Αρακάς

Πολλές βιταμίνες, πολλή πρωτείνη και φυσικά πλούσιος σε φυτικές ίνες ο αρακάς θα προσθέσει νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία. Αυτό που πρέπει να προσέχετε με τον αρακά, είναι πως η υπέρμετρη κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου, καθώς έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κατά συνέπεια πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο από διαβητικούς και άτομα με υψηλό σάκχαρο. Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φολλικό οξύ, καροτενοειδή και φώσφορο, αλλά και βιταμίνες Α, C, K, Β1, Β2, Β3 και Β6. Η δράση του είναι αντιφλεγμονώδης ενώ αποτελεί μια ισχυρή αντιοξειδωτική τροφή, που δεσμεύει τις τοξίνες του οργανισμού.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2, Β3, Β5, Β9 αλλά και Β6 σε μικρότερη ποσότητα. Περιέχουν επίσης υψηλή ποσότητα καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου, ασβεστίου και βιταμίνης Ε και C. Αυτό τα καθιστά μια υπερτροφή με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Θρεπτική Σούπα Με 10 Λαχανικά Και Ρύζι

Πράσα

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει, πως αυτό το γλυκό λαχανικό, βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων Τα πράσα περιέχουν ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει ενάντια των ελεύθερων ριζών, την καμφερόλη, καθώς και βιταμίνες C, K, E, πυριδοξίνη, φολικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη. Ένας συνδυασμός σημαντικών ιχνοστοιχείων και βιταμινών, που θωρακίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα και παρέχουν προστασία από ιούς και μικρόβια.

Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως σελήνιο, καροτένιο, βιταμίνες C και Ε. Επιπλέον, περιέχει κουερσετίνη, που προστατεύει τα κύτταρα και παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση, για αυτό και είναι μια άριστη προσθήκη σε κάθε σούπα.

Παντζάρι

Το παντζάρι μπορεί να είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, οι αντιφλεγμονώδεις όμως είναι εξίσου δραστικές. Περιέχει μαγγάνιο, κάλιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και σίδηρο και παρέχει κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν οργανισμό που αναρρώνει από κάποιο κρύωμα…την ενυδάτωση. Η περιεκτικότητα του σε νερό φτάνει το 88% και επιπλέον παρέχει ενέργεια στα κύτταρα, κάτι που σίγουρα χρειάζεστε για να αναρρώσετε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Ψαρόσουπα Με Λαχανικά

Πατάτες

Πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνη C, οι πατάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στα φαγητά μόνο για την ωραία γεύση αλλά και για την θρεπτική τους αξία. Όταν συνδυάζονται με κρέας, αποδίδουν πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ είναι πλούσιες και σε βιταμίνες της ομάδας Β, όπως ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νιασίνη, θειαμίνη και φυλλικό οξύ. Η βιταμίνη C που συγκεντρώνεται κυρίως στην φλούδα της πατάτας, είναι και αυτή που μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα κρυώματα. Προτιμήστε να την βράσετε με την φλούδα, αφού την έχετε πλύνει καλά για να απομακρύνετε τα χώματα.

Ετικέτες: